Visszatér a régi, jó Karácsony

Választások2024, Karácsony Gergely, KarácsonyGergely, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje, PárbeszédZöldekDKMSZPfőpolgármesterjelöltje
Fotó: fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet
Vágólapra másolva!
Valószínűleg megkönnyebbült sóhajjal vették tudomásul a Budapest utcáin dolgukat végzők, a BKV járatain, az aluljárókban, közparkokban iddogálók, szundikálók, hogy a továbbiakban sem háborgatják őket bokros napi teendőik intézése közben.
Vágólapra másolva!

Legalábbis egyelőre nagyon úgy fest, hogy Karácsony Gergely darab ideig még nyugodtan álmodozhat, ásítozhat a városházán. Azaz a közgyűlés összetételének megváltozása nyomán talán a munkába menekül, a lázas tevékenység álarcát ölti fel, és a kóbor apácák megtévesztése érdekében úgy tesz, mintha tövig nyomná a gázt. Azonban az újdonság varázsa alighanem gyorsan tova száll, és visszakapjuk azt a régi, jó főpolgármesterünket, aki zavartalanul szövögeti ország- és világmegváltó terveit.

Szóval, lesz itt minden földi jó, légkondicionált metró, kerékpársáv a Dunán, méhlegelő a Városligetben, rovarhotel Csepelen, s talán még a derest is reaktiválja a fegyelmezetlen, autót vezetni merészelő budapestiek megrendszabályozása érdekében.

De fájdalom, így nem nagyon lesz ideje olyan csip-csup ügyekkel foglalkozni, mint a közlekedés hatékony megszervezése, a város tisztán tartása, az utak rendbe tétele. A környezetvédelem jelszavát a zászlajára tűzve hagyja tovább pusztulni a már így is járhatatlan Budakeszi utat, szakmányban avatgathatja a rövid – nem éppen rendeltetésszerű – használat után lerohadó nyilvános WC-ket, és szerződtethet újabb és újabb nemzetközi hírű szakértőket.

S persze rendszeresen meghallgathatja Gyurcsányék aranyat érő tanácsait.

Bár a szemlőhegyi vátesz népszerűsége és hatalma mintha csorbát szenvedett volna, de Feri igazi túlélő, és Geri – már Unicum nélkül is – teljes mellszélességben a pártját fogja.

Lesz itt majd várospolitika, tessenek csak figyelni!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
JánosyKárolyavatar
Szerző:Jánosy Károly
Szerző:Jánosy Károly

Mindent egy helyen az Eb-ről