Heves tiltakozást váltott ki egy drag queen által tartott meseóra Ausztráliában

Drag Story-Time Event Held In Austin, Texas, Week Ahead Of Restrictive Bill Going Into Effect
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Tiltakozók zavarták meg a nyilvános könyvtárban tartott gyerekeknek szóló meseórát, mert azt egy transzvesztita tartotta.
Vágólapra másolva!

A tüntetők hangszórókkal és táblákkal érkeztek az Adelaide északi részén található Salisbury közösségi ház elé hétfő reggel.

Fifa LaDouche előadóművész a "Szivárvány Meseóra" című rendezvényen olvasott fel a gyerekeknek, miközben a rendőrség a tüntetőket tartotta szemmel.

Az eseményt egy órával előrébb hozták, miután Salisbury tanácsához több mint 100 levél érkezett, amelyekben a lakosok hevesen ellenezték az eseményt.

Az időpontváltozást nem hirdették meg nyilvánosan, a tiltakozóknak azonban így is sikerült tudomást szerezniük a történtekről.

Raina Cruise tiltakozó a 7Newsnak elmondta, hogy szerinte a rendezvény nem megfelelő a gyerekek számára.

Képzeljük el, hogy egy 10 éves gyerek bejön, és meglát egy nőnek öltözött férfit, aki mesél, majd hazamegy, és megkérdezi: »Anya. Ez most egy fiú vagy egy lány?«"

Salisbury polgármestere, Gillian Aldridge megvédte az eseményt, és azt mondta, hogy a gyerekeket nem tántorította el a zajos gyűlés.

"Mindannyian nagyon bátran jöttek, le voltam nyűgözve" – mondta, így folytatta: "A meseóra nagyszerűen sikerült, szép volt, sok gyerekdalocskát énekeltünk, homokoztunk és tapsoltunk. Megmutattuk, hogy boldogok vagyunk".

Salisburyben mindenféle ember él, mindannyiukkal törődünk, és mindannyiukat bevonjuk, ezért vagyunk nagyon befogadó közösség"

– tette hozzá.

Fifi LaDouche két könyvet olvasott fel, köztük a "Csirke-dívák" címűt, amely a Club Sparklesben minden este titokban éneklő csirkékről szól.

A második könyv – a „Pontosan olyanok, amilyenek vagyunk” – volt, amely a nem hagyományos családokról szólt.

Sarah Game, a One Nation dél-ausztrál parlamenti képviselője "teljesen alkalmatlannak nevezte a rendezvényt a kisgyerekek számára", és azt mondta, hogy ez arra ösztönzi őket, hogy megkérdőjelezzék a "nemi identitásukat".

Nem hiszem, hogy az adófizetők pénzét ilyen eseményekre kellene fordítani" 

– mondta.

Salisbury tanácsa kedden közölte a Daily Mail Australia-val, hogy nem kívánja tovább kommentálni az ügyet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről