A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Halálos lövöldözés történt egy New York-i migránsszálló közelében

Crime Scene Investigators At Shooting Scene Near New York City Migrant Shelter
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Hétfőn kora reggel halálos lövöldözés történt egy illegális bevándorlóknak fenntartott New York-i menedékhely közelében.
Vágólapra másolva!

A hatóságok közölték, hogy a Randall's Island-i menedékhely közelében lövöldözés tört ki hajnali fél négy körül, a három áldozatot egy közeli kórházba szállítottak.

Egy 44 éves nőt halottnak nyilvánítottak, miután arcon és háton lőtték – jelentették a hatóságok.

Egy 32 éves férfi, akit a torkán találtak el, és egy 31 éves nő, akit a hátán találtak el, a jelentések szerint stabil állapotban vannak.

A New York-i rendőrség közölte, hogy a nyomozás még folyamatban van, nem történt letartóztatás.

A hatóságok legalább két férfi gyanúsítottat keresnek – jelentette a WABC-TV. Mindkét gyanúsított elmenekült a helyszínről – az egyik egy mopeddel, a másik egy új-mexikói rendszámú autóval – közölte a hírportál.

A Randall's Island-i menhely az erőszak melegágyává vált, mióta illegális bevándorlóknak ad otthont. Az elmúlt évben több incidens is történt az ingatlan közelében.

Februárban a közösségi médiában elterjedt egy videó, amelyen illegális bevándorlók támadtak a menhelyen tartózkodó rendőrökre. A felvételen látható, amint a rendőrök egy csoportja egy személy megbilincselésén és őrizetbe vételén fáradozik, miközben az illegális bevándorlók – főként felnőtt férfiak – tömege megpróbálja megzavarni a letartóztatást. A fegyelmezetlen tömegből néhányan hátizsákokkal és üvegekkel dobálták a rendőröket, akik végül lefogták és elvitték a gyanúsítottat.

Néhány hónappal ezelőtt egy öt illegális bevándorlóból álló csoport megvert egy másik férfit, miközben az az ágyán evett. Egy biztonsági őr is megsérült, amikor megpróbálta szétverni a verekedést. Egy helyi rendvédelmi forrás a Fox News Digitalnak elmondta, hogy a támadások „mindennapossá váltak” a menhelyen.

Májusban egy másik, a Randall's Island-i menhelyen dolgozó biztonsági őrt megütöttek, megkarmoltak és megharaptak, miután megpróbált véget vetni egy pár közötti veszekedésnek.

Januárban egy 24 éves illegális bevándorlót halálosan megkéseltek a Randall's Island-i menedéken, miután egy csapat férfi megtámadta.

A menhelyen tartózkodó illegális bevándorlók közül sokan arról számoltak be, hogy a menhely lakói etnikai hovatartozás alapján „táborokra” oszlottak, és „mindenkinél van egy kés”. Más személyek féktelen lopásokról számoltak be.

A januári halálos késelésért felelős gyanúsítottak közül legalább ketten a Tren de Aragua nevű venezuelai utcai banda tagjai lehetnek.

A Fox News Digital arról számolt be, hogy a hétfői lövöldözésben részt vevő gyanúsítottak ellen is nyomozás folyik a bandához való lehetséges kapcsolat miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!