A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Naponta több ezer nőt ér szexuális erőszak az Egyesült Királyságban

erőszak, nő, illusztráció
A kép illusztráció!
Vágólapra másolva!
A nők elleni erőszak „nemzeti vészhelyzetté” vált az Egyesült Királyságban, ugyanis naponta csaknem 3000 bűncselekményt regisztrálnak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A rendőrség 2022/23-ban több mint egymillió nők elleni bűncselekményt regisztrált – ez a csalás kivételével az összes bűncselekmény közel egyötödét teszi ki.

A nők elleni erőszak óriási méreteket öltött, évente minden tizenkettedik nő áldozattá válik"

mondta a Rendőrségi Főiskola helyettes vezetője.

Maggie Blyth rendőrfőnök-helyettes arra is figyelmeztetett, hogy az Andrew Tate-hez hasonló influencerek ugyanúgy radikalizálhatják a fiatal férfiakat a szélsőséges nőgyűlölet felé, mint ahogyan a terroristák vonzzák a követőket.

Az Országos Rendőrfőnöki Tanács jelentése szerint 

a nemi erőszakkal kapcsolatos incidensek száma öt év alatt 37 százalékkal nőtt.

A jelentés becslése szerint a gyermekek szexuális zaklatásával és kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 2013 és 2022 között 435 százalékkal emelkedett.

Angliában és Walesben minden 20. felnőttből egy, azaz 2,3 millió ember válik évente erőszak elkövetőjévé, a tényleges szám azonban ennél jóval magasabb.

Az elkövetők életkora is egyre fiatalodik, a gyermekek szexuális zaklatásával és kizsákmányolásával gyanúsítottak átlagéletkora ma már 15 év.

Blyth DCC szerint ez részben a fiatalok online radikalizálódásával függ össze.

A nők elleni erőszakot a Belügyminisztérium 2023 februárjában a közbiztonságot fenyegető nemzeti veszélynek minősítette.

Az elmúlt évben több mint 4500 új rendőrt képeztek ki a nemi erőszak és a súlyos szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A jelentés szerint 2022 és 2023 között 38 százalékkal nőtt a nemi erőszakkal kapcsolatos vádak száma.

Blyth DCC szerint a társadalom „nem fogadhatja el többé a nők elleni erőszakot”.

A nők elleni erőszak nemzeti vészhelyzet” 

– tette hozzá.

Clare Kelly, az NSPCC politikai vezetője szerint a nők elleni bűncselekmények mértéke „ijesztő”, és az egész társadalomra kiterjedő választ igényel.

Felszólította a kormányt, hogy dolgozzon ki terveket a gyermekbántalmazás megelőzésére, és biztosítsa, hogy az áldozatoknak törvényes joguk legyen a támogató szolgáltatásokhoz, a technológiai vállalatokat pedig arra sürgette, hogy akadályozzák meg, hogy a fiúkat nőgyűlölő tartalmakkal célozzák meg.

Andrea Simon, a nők elleni erőszak felszámolásával foglalkozó koalíció igazgatója szerint az NPCC jelentése nem lehet egy újabb papír, amely nem eredményez változást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!