Bocsánatkérést követel a volt rendőrparancsnok a liberális, munkáspárti vezetőktől egy bűnöző támogatása miatt

Vágólapra másolva!
Lord Stevens bocsánatkérésre szólította fel azokat a politikusokat, köztük a Munkáspárt korábbi vezérét, Jeremy Corbynt és Sadiq Khan londoni polgármestert, akik a rendőrséggel szemben támogattak egy bandatagot. A fekete bőrű Chris Kabát két éve lőtte le egy intézkedés során a fehér bőrű Marty Blake. A rendőrtisztet felmentették, és a per során kiderült a 24 éves férfi erőszakos múltja.
Vágólapra másolva!

Chris Kabának a halálát követő napokban több munkáspárti politikus követelt „igazságot”. A 2022 szeptemberében készült felvételekből kiderült, hogy London Streatham Hill kerületében rendőrségi autók vették körül Mr. Kaba Q8-asát, ő azonban a többszöri felszólítás ellenére sem szállt ki kocsijából, inkább a menekülését akadályozó egyik autónak nekihajtva próbált egérutat nyerni. Az egyik tiszt azonban ezt megakadályozandó leadott egy később végzetesnek bizonyult lövést. Az akkor még ellenzékben lévő Munkáspárt politikusai és szimpatizánsai rögvest lecsapták a „magas labdát”, és tőkét akartak kovácsolni a tragédiából.

Egyetlen családnak sem kellene átélnie azt a fájdalmat, amelyet Chris Kaba családja elszenvedett a gyilkosság után. Gondolataim velük vannak, miközben a haláláért való felelősségvállalásért küzdenek. Támogathatjuk őket a #JusticeForChrisKaba követelésében” 

– írta Jeremy Corbyn a közösségi oldalán. Más munkáspárti képviselők is a rendőrök hibáztatásában próbáltak érdemeket szerezni.

Alapvető emberi jogaink védelme döntő fontosságú a veszélyes, elnyomó kormány elleni harcban” 

– nyilatkozta az eset után Diane Abbott a Morning Starnak.

„Megértem a Chris halála okozta aggodalmakat és hatásait városunk fekete lakosaira, valamint az okozott haragot, fájdalmat és félelmet”– tudatta Sadiq Khan London főpolgármestere.

A munkáspárti Diane Abbott által bírált „fősodratú” média nem volt rest, és valóságos hősnek mutatta be – akárcsak Amerikában George Floydot – a rapper bűnöző Kabát. A tárgyaláson kiderült, hogy Kaba az egyik legveszélyesebb londoni bűnbanda tagja volt, és hat nappal a halála előtt felmerült a neve két súlyos lövöldözéssel kapcsolatban.

Lord John Stevens, a londoni rendőrség egykori vezetője a felmentő ítélet után kijelentette, hogy a politikusok túl gyorsan vontak párhuzamot Kaba és George Floyd halála kapcsán. 2020-ban Minneapolisban egy fehér rendőr lelőtte a fegyvertelen fekete férfit, amely Black Live Matters mozgalom tiltakozását váltotta ki világszerte.

A liberális baloldalnak bocsánatot kellene kérnie, miután kiderült, hogy korábban egy másik lövöldözésben vett részt az áldozat. Kétségbeesetten akart elmenekülni a rendőrök elől” 

mondta a Telegraphnak Lord Stevens.

A Konzervatív Párt vezetésére esélyes Robert Jenrick kritizálta azokat a politikusokat, akik hasznot akartak húzni az esetből és igazolva látták előítéleteiket, és azzal vádolta London polgármesterét, hogy rossz ítélőképességről tett tanúbizonyságot Mr. Kaba úr halálával kapcsolatban.

A tragikus eset után egyébként több száz fegyveres szolgálatot teljesítő rendőr akart kilépni a testületből Nem csoda, hiszen olyan „kultúra” jött létre, amelyben a rendőrtisztek jobban aggódnak a kiegyensúlyozatlan rendszer, semmint a veszélyes utcai bandák miatt.

A végzetes lövést leadó 40 éves rendőrnek egyébként hónapokig a saját és családja életét féltve kellett bujkálnia, miután 10 ezer fontos fejpénzt ajánlottak fel Kaba haláláért bosszúból.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!