Vágólapra másolva!
Újabb migráns által elkövetett bűncselekmény látott napvilágot. A dallasi rendőrség letartóztatott négy Venezuelából származó illegális bevándorlót, miután fegyverrel behatoltak egy nő otthonába, majd megverték és kirabolták.
Vágólapra másolva!

A nőt szeptember 21-én este fenyegették fegyverrel az illegális bevándorlók, miután behajtottak a háza kocsifelhajtójára. A nő azt állítja, hogy többször fejbe vágták a lőfegyverrel, aztán bevitték a házba és megkötözték. A gyanúsítottak állítólag azt mondták neki, hogy levágják az ujjait, ha nem mondja meg, hogy hol található a házban a széf.

Illegális bevándorlók erőszakoskodtak Dallasban
Illegális bevándorlók erőszakoskodtak Dallasban.

A 28 éves Manuel Hernandez-Hernandezt, a 34 éves venezuelai Carlos Alberto Martinez-Silvát, a 20 éves Yean Brayhan Torrealba-Sanabriát és a 27 éves Wilmer Jesus Colmenares-Gonzalezt a bűncselekménnyel összefüggésben tartóztatták le, és rablással vádolják őket.

A rendőrség szerint a betörők elmenekültek az otthonból, miután ellopták a 75 000 dollár értékű ékszereket, a nő telefonját és több luxustáskát. A Bevándorlási és Vámhivatal őrizetbe vette a gyanúsítottakat, és kérte, hogy ha kiengedik őket a börtönből, adják át őket az ICE őrizetébe.

Hernandez-Hernandez, akit elsőként tartóztattak le, beismerte a rablás elkövetését, és megadta a többi érintett becenevét, azt állítva, hogy nem ismeri a teljes nevüket. A dallasi rendőrség később letartóztatta a másik három gyanúsítottat, miután a város repülőterének közelében patthelyzet alakult ki.

Nem először erőszakoskodtak illegális bevándorlók

Az ICE által közzétett adatok szerint jelenleg akár 425 000 elítélt bűnöző is tartózkodhat illegálisan az Egyesült Államokban. Az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos aggodalmak többek között a 12 éves Jocelyn Nungaray, Rachel Morin és Laken Riley halála után lettek lázasak, feltételezhető, hogy mindannyiukat illegális bevándorlók ölték meg.

A Biden-Harris-kormány alatt több mint 10 millió ember lépte át a határt, és Biden 2021-es beiktatása óta becslések szerint 1,7 millió illegális bevándorló szökését regisztrálták. A Trump-adminisztráció alatt 2018-ra, 2019-re és 2020-ra összesen 415 000 bejelentett átkelést regisztráltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!