Az Egyesült Államok északi határán idén több illegális bevándorlót fogtak el, mint az elmúlt 17 évben összesen

U.S.-Mexico Border Crossings Remain Low Ahead Of U.S. Presidential Election
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Egy frissen megjelent jelentés szerint az Egyesült Államok Kanadával közös északi határán lévő határőrségi szektorban a 2024-es pénzügyi évben több illegális bevándorlót fogtak el, mint az elmúlt 17 évben összesen. Az illegális bevándorlók 97 különböző országából érkeztek.
Vágólapra másolva!

A Vermont, New Hampshire és New York egy részét lefedő Swanton határ őrei 19 222 illegális bevándorló elfogását regisztrálták a 2024-es pénzügyi évben, ami drasztikus növekedést jelent az előző évekhez képest. Az illegális bevándorlók 97 különböző országából érkeztek.

Illegális bevándorlók sétálnak az Egyesült Államokba az amerikai-mexikói határfal mellett a kaliforniai Jacumba Hot Springsnél 2024. június 5-én.
Illegális bevándorlók sétálnak az Egyesült Államokba az amerikai-mexikói határfal mellett a kaliforniai Jacumba Hot Springsnél 2024. június 5-én.
Fotó: AFP / AFP or licensors/(FILES)

A határőrség a 2023-as pénzügyi évben 6925 elfogást regisztrált a Swanton szektorban, ami drasztikus növekedés 2022-höz (1065) képest.

Az északi határ menti szektorban a Biden-Harris-kormány Fehér Házba való belépése után ugrásszerű növekedésnek indult a letartóztatások száma. Míg a 2019-es pénzügyi évben 1065 elfogást regisztráltak, ami a Trump-elnökség alatt a legmagasabb érték volt, addig a Biden-Harris-kormányzat alatt a 2024-es pénzügyi évben több mint 18-szor annyi elfogás történt.

A Biden-Harris-kormányzat alatt több mint 10 millió ember lépte át a határt, és Joe Biden elnök 2021-es beiktatása óta becslések szerint 1,7 millió illegális bevándorló szökését regisztrálták.

A Trump-adminisztráció alatt 2018-ra, 2019-re és 2020-ra összesen 415 000 szökést regisztráltak. Az illegális bevándorlás mostanra az egyik legfontosabb kérdéssé vált, amellyel a választóknak szembe kell nézniük, amikor eldöntik, kit támogassanak a novemberi választásokon.

A Biden-Harris-kormány alatt az illegális bevándorlás olyan drasztikusan megugrott, hogy az Egyesült Államokban élő, külföldön született népesség száma 2024 márciusára minden idők legmagasabb, 51,6 millió főre emelkedett. A Bevándorlási Tanulmányok Központja (CIS) elemezte az adatokat, és úgy becsülte, hogy a Biden-Harris-kormányzat alatt 

a külföldön születettek népességnövekedésének csaknem 58 százaléka az illegális bevándorlásnak köszönhető.

A CIS azt is megállapította, hogy „a 2022-ben vagy később érkezett külföldön születetteknek csak 46 százaléka dolgozott 2024 első felében”, és azoknak, akik jelenleg nem dolgoznak, mindössze nyolc százaléka állítja, hogy munkát keres.

Harris kampánya eközben nem hajlandó ismertetni a demokraták álláspontját a vitatott programmal kapcsolatban, amely lehetővé tette, hogy mintegy félmillió migráns érkezzen az Egyesült Államok belsejébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!