Bojkottálják a Netflixet, mert a vezérigazgató Kamala Harrist támogatja

Vágólapra másolva!
Megugrottak a Netflix lemondásai, miután Reed Hastings, a streaming platform vezérigazgatója bejelentette, hogy milliókat adományoz Kamala Harris alelnök kampányának.
Vágólapra másolva!

A Netflix lemondási aránya csaknem megháromszorozódott az Egyesült Államokban, mert Donald Trump volt elnök támogatóit - a Bloomberg jelentése szerint - a streaming-óriás elleni bojkottra szólították fel, miután a vezérigazgatója adományt küldött Harrisnek.

Az amerikai fogyasztók már júliusban is a szokásosnál nagyobb arányban mondták le Netflix-előfizetésüket, a Hastings Harris támogatását követő ötnapos időszakban pedig „szokatlan” nagyszámú lemondás történt – jegyezte meg a lap.

Július 23-án a Netflix vezérigazgatója egy X-bejegyzésben támogatta Harrist, azt írva: 

Gratulálok Kamala Harrisnek – most már ideje nyerni”.

Hastings gratuláló megjegyzése arra utalt, hogy Joe Biden elnök nemrégiben befejezte újraválasztási kampányát, így Harris lett a demokraták hamarosan induló jelöltje.

Miután kiadta gratuláló X-posztját, Hastings a The Informationnak elmondta, hogy 7 millió dollárt adományozott egy Harris-párti szuper PAC-nak. Ezt követően Trump támogatói a #CancelNetflix hashtag mellett felszólították az ügyfeleket, hogy szüntessék meg előfizetésüket.

Aztán július 26-án – három nappal azután, hogy nyilvánosságra került Hastings adománya a Harris-párti szuper PAC-nak – a Netflixnél az idei év legrosszabb napját regisztrálták – jegyezte meg a Bloomberg.

Nem ez az első eset, hogy a Netflixet lemondási hullám sújtotta.

2020-ban a streaming-óriás lemondásai megugrottak a Cukorfalatok című filmre reagálva, amely nagy port kavart a kiskorú lányok erősen szexualizált ábrázolása miatt.

Az elmúlt években a konzervatívok rájöttek, hogy a bojkott valóban működhet.

Tavaly nyáron a Bud Light sör eladásai visszaestek, miután a transznemű influencer, a biológiai férfi Dylan Mulvaney szerepelt egy gusztustalan és lekezelő March Madness-reklámban.

Ráadásul az infláció miatt szenvedő amerikaiakat a jelek szerint nem befolyásolják a hírességek és a szórakoztatóiparban dolgozók a politikát, vagy a közelgő elnökválasztást illetően.

Taylor Swift popsztár népszerűsége csökkent a választók körében, miután Harris mellett tette le a voksát.

Taylor Swift egy milliárdos. Ő nem a közértben áll, és nem kell eldöntenie, hogy a családját etesse, vagy a jelzáloghitelét fizesse. Amíg ő a magánrepülőgépével repül, addig te azzal küzdesz, hogy megtankold a kocsidat és beérj a munkahelyedre. Nem meglepő, hogy még 4 évig 'rendben van'” 

– írta egy közösségi média felhasználó egy X posztban, ami 121 ezer lájkot kapott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!