Orbán Viktor győzött, mindenki látta, hogy neki van igaza - Origo Podcast G. Fodor Gáborral

Vágólapra másolva!
Méltánytalan volt ez a vita - szögezte le G. Fodor Gábor politikai elemző a szerda délután rögzített Origo Podcast adásában. Hozzátette: a vita nem Európáról, és nem a soros elnökség programjáról szólt, hanem Magyarországról és a magyar miniszterelnök becsmérléséről. A brüsszeli elit azonban sikertelen volt, világossá vált mindenki előtt, hogy Orbán Viktornak van igaza.
Vágólapra másolva!

Olyan érvek is voltak benne, amelyeknek egész egyszerűen nincs köze a valósághoz, nem érvényesek - mondta az elemző a szerda délelőtti strasbourgi Európai Parlamentben történt vita kapcsán.

Emlékszem, amikor Orbán Viktor 2011-ben kiment Strasbourgba hasonló körülmények között, és megvédte azokat az elveket, amelyek alapján kormányoz. Akkor azért támadták, mert volt a médiatörvény, meg alkotmányozás. Máig belém égett az a mondat, amikor elmondta, hogy mi milyen elvek alapján rendezzük be az életünket. És azt is elmondta, hogy ez is egy európai álláspont, ez is egy európai érték, tartsák tiszteletben. Tizenhárom év alatt nem sikerült eljutni oda, hogy a magyaroknak járó tiszteletet megadják."

Az elemző kiemelte: "Morálisan, politikailag és az érvek szintjén is a magyar álláspont győzött Strasbourgban".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!