A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyakori fejfájás, kivesző humor: panaszkodnak az angol menedzserek

Vágólapra másolva!
Nem fest jó képet az angol menedzserek lelki és fizikai állapotáról egy friss felmérés. Az egyre gyakoribb bosszankodás és a mind kevesebb humor a két fő oka a munkahelyeken kialakult, kedvezőtlen egészségügyi állapotoknak - derül ki a CMI (Chartered Management Institute) a munkavállalók életminőségét vizsgáló kutatásából. Az egészségügyi problémák ráadásul pénzben is mérhetőek, sokszor az ügyfélkapcsolatokra is kihatnak.   
Vágólapra másolva!

A CMI és a Workplace Health Connect "Dolgozói életminőség" elnevezésű közös kutatásban a 1541 megkérdezett angol menedzser csupán fele gondolja úgy, hogy kedvező egészségi állapotban van. A felmérésben részt vevők közel egyharmada úgy véli: az egyre inkább kiveszőben lévő humor nagyban hozzájárul a munkahelyeken tapasztalható nyomott hangulathoz, rossz közérzethez.

Fejfájás, fáradtság-és álmatlanság a menedzserbetegségek "toplistáján"

A megkérdezettek 55 százaléka számolt be fizikai fájdalmakról. 55 százalék állandó fáradtságra panaszkodott munka közben, 57 százalék álmatlanságban szenved.
Az egészségügyi problémákkal küszködők 30 százaléka elismerte: esetenként vagy gyakran nagyon ingerlékeny a munkatársaival szemben. A megkérdezett menedzserek mintegy 26 százaléka - ha lehet - kerüli a munkatársakkal való kommunikációt. A kutatás résztvevői közül ötből egy saját bevallása szerint betegen nehezen hoz döntést.

Az egészségi problémák az ügyfélkapcsolatokra is kihatással vannak

Mary Chapman, a CMI vezérigazgatója úgy véli: a menedzsereknek sokkal nagyobb személyes felelősséggel kell kezelni saját egészségügyi állapotukat. A kutatás ugyanis világosan rámutatott: az egészségügyi állapot és a kollegiális kapcsolatok között ok-okozati összefüggés áll fent. Az elhanyagolt fizikai-pszichikai állapotot ráadásul a munkavállalók ügyfélkapcsolatai is megszenvedhetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!