A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A családos, dolgozó nők egészségesebbek

Vágólapra másolva!
Jobb egészségi állapotnak örvendenek azok a nők, akik dolgoznak, családban élnek és gyermeket is vállalnak - áll az Epidemology & Community Health tanulmányában. A tanulmányból az is kiderült: a családos, dolgozó nők 23 százaléka küzd súlyproblémákkal, míg a háztartásbelieknek 38 százaléka.
Vágólapra másolva!

A vizsgálatban 1200, ötvenes évei közepén járó hölgy vett részt. A kutatásban vizsgálták a hölgyek családi állapotát, gyermekeik számát és azt, mennyi időt dolgoztak 26 éves korukig visszamenőleg. Az eredményekből egyértelműen kiderült: a munka mellett párkapcsolatban élő, és gyermeket vállaló nők nem csupán jobb egészségügyi állapotnak örvendenek, hanem kisebb arányban küzdenek súlyproblémával, mint a háztartásbeli, vagy csupán életük egy rövidebb periódusát munkával töltő nők.

Kisebb arányban küzdenek súlyproblémákkal

A vizsgálatokból arra is fény derült: míg a hosszú ideje háztartásbeliként élők 38 százaléka túlsúlyos, a dolgozó, párkapcsolatban élő és gyermeket is nevelő nők körében mindössze 23 százaléknyi az elhízottak aránya. Dr. Ann McMunn, a kutatás vezetője úgy summázta a tapasztalatokat: "A munkát, a házasságot és a gyermeknevelést kombináló hölgyek hosszú távon egészségesebbek maradnak, még akkor is, ha néha stresszesnek tűnik a fenti három szerep összehangolása."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!