Tüntetések várhatók a reálbérek csökkenése miatt

Vágólapra másolva!
A reáljövedelmek tervezett négy százalékpontos, a megszorító intézkedésekből fakadó jövő évi csökkenése elfogadhatatlan a Napi Gazdaság által megkérdezett szakszervezetek szerint. Valamennyi vezető hangsúlyozta, hogy elsődlegesen tárgyalásos megoldásokban gondolkodnak. Ha azonban az nem vezet eredményre, a szakszervezeti érdekérvényesítés radikálisabb eszközeihez nyúlnak, amibe beleértik a sztrájkot is.
Vágólapra másolva!

A közalkalmazotti bértábla - inflációval korrigált - megtartásáért fog küzdeni a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) - közölte a lappal Varga László, a szervezet alelnöke. Az alapvető cél a reáljövedelem-növekedést jelentő pozíciók kiharcolása - mondta el Horváth Lajos, A Liga Szakszervezetek alelnöke.

A Liga Szakszervezetek a Munkástanácsok Országos Szövetségével országos demonstrációs bizottságot hozott létre a közös cél érdekében, vagyis hogy a kormány vonja vissza a munkavállalókat sújtó megszorító intézkedéseket, a tervezett reformok megvalósítása előtt pedig egyeztessen az érdekképviseleti szervezetekkel. Országos demonstrációról még nem született döntés, megállapodás hiányában várhatóan október közepén vonulnak utcára a szakszervezetek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!