Folytatódik az elhelyezkedést segítő Start program

Vágólapra másolva!
Idén nyártól folytatódhat a Start program, ugyanis az Országgyűlés elfogadta a Start kártya további társadalmi csoportokra történő kiterjesztésére vonatkozó törvényt. A kártya most már a kisgyermekesek és az 50 év felettiek elhelyezkedési esélyeit is segítheti - tudósít az MTI.
Vágólapra másolva!

A kisgyermekesek elhelyezkedését segítő Start Plusz kártya tulajdonosát foglalkoztatónak a kedvezmény két éve alatt a munkáltatói és társadalombiztosítási járulékok helyett első évben 15 százalékos, míg a másodikban mindössze 25 százalékos járulékot kell fizetni. A munkaerőpiacon gyakran hátrányos helyzetben lévő idősebb korosztály Start Extra programjában pedig első évben a munkáltatói és társadalombiztosítási járulékok helyett egyáltalán nem, míg a második évben is csak 15 százaléknyi járulékot kell fizetni. A kedvezmények a program két éve alatt egymás után több munkáltatónál is igénybe vehetőek.

Eddig 47 ezren váltották ki

A Start program eddig is sikeres volt: a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályakezdők elhelyezkedését segítő kártyáját 2005 ősze óta több, mint 47 ezren váltották ki .

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!