A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Interneten pályázhatnak az egészségügyből elbocsátottak

Vágólapra másolva!
Néhány százezertől akár pár millió forintig is terjedhet az elbocsátott egészségügyi dolgozók mobilitását segítő pályázat elnyerhető összege. A vissza nem térítendő támogatásra május közepétől már lehet jelentkezni kizárólag internetes úton. A kórházi átalakítások mintegy 1500 orvost és 6000 egészségügyi dolgozót érintenek - adja hírül a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A részvétel feltételeit az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány honlapján teszi majd közzé. A kórházátalakítások miatt állásukat vesztett, új munkahelyüktől legalább 50 kilométerre lakó pályázók számára vissza nem térítendő támogatás mértéke nem haladhatja meg az érintettek egy évi illetményét. Molnárné Mohai Katalin, az Egészségügyi Minisztérium osztályvezető-helyettese a támogatás kapcsán annyit mondott: a programra a Munkaerőpiaci Alapból 500 millió forint jut, ám a keret szükség szerint kipótolható.

Pályázni kizárólag interneten lehet, a támogatás összegét pedig a dolgozó jelenlegi illetménye, az új munkahely jelenlegitől való távolsága és a várható életminőség változása határozza meg. A pályázás módja újszerű: a jelentkező beírja az internetes programba az említett elemeket, a számítógép pedig kiszámítja a támogatás összegét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!