Nemdohányzás miatt menesztettek német dolgozókat

Vágólapra másolva!
Provokatív lépésre szánta el magát egy tíz fős vállalkozás dohányzó vezetője Németországban. Összeférhetetlenségre hivatkozva azonnali hatállyal felmondott három nemdohányzó beosztottjának.
Vágólapra másolva!

"Jobban kedveljük a dohányos munkatársakat" - idézte a Hamburger Morgenpost című lap a Schleswig-Holstein tartományban működő cég igazgatóját. Az irodában a többség dohányzott, a nemdohányzóknak pedig a főnök nem biztosította a füstmentes környezetet. Amikor a dolgozók emiatt panaszkodtak, a cégvezető elbocsátotta őket. "Nálunk állandóan csörög a telefon és sokkal nyugodtabban lehet telefonálni, ha rágyújt az ember" - nyilatkozott a tíz főt foglalkoztató informatikai vállalkozás vezetője. A kirúgott alkalmazottak teljesítményével egyébként elégedett, de mint mondta, "nincs kedvem összeférhetetlen emberekkel bajlódni." Majd hozzátette: legközelebb csak dohányosokat vesz fel.
A lap nem nevezte meg a céget és a cégvezetőre is csak a "Thomas J." megjelölést használta, ám a menesztett munkavállalók bírósághoz fordulva jó eséllyel nyernének pert diszkriminációra hivatkozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről