A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Négyezer cégnél találtak feketemunkásokat

Vágólapra másolva!
Több a munkaügyi szabálytalanság, továbbra is négyezer felett a feketén foglalkoztató cégek száma - derül ki az APEH és a munkaügyi felügyelet első negyedéves statisztikáiból.  A revizorok kiemelten ellenőrizték az építőipart.
Vágólapra másolva!

Mind az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF), mind az APEH kiemelt figyelmet fordított az ellenőrzések során a feketén foglalkoztatott munkavállalókra: így az adóhivatal több mint 18 ezer, míg az OMMF mintegy 11 ezer vizsgálatoz végzett. Ez az adóhatóság esetében negyedével, az OMMF - nél pedig harmadával több az egy évvel korábbinál - tudta meg a Napi Gazdaság. Az adóhatóság összesen 3,9 milliárd forint adó- és járulékkülönbözetet, közel 40 százalékkal többet állapított meg, mint tavaly ilyenkor. A javuló felderítési arány annak is köszönhető, hogy a revizorok célzottan az illegális foglalkoztatás melegágyaként ismert ágazatokra utaztak. Az ellenőrzések során kiemelt terület volt az építőipar és a szolgáltató szektor.

Hatezernél is több cégnél volt szabálytalanság

Az OMMF adatain inkább a megnövekedett ellenőrzések száma látszik. A kiszabott bírság összege ugyanis tavaly magasabb volt az első negyedévben, mint az idén: tavaly 1,7 milliárd forintot tett ki a bírságok összege, szemben az idei 1,4 milliárddal. Csaknem azonos, 4100 körüli volt a feketefoglalkoztatáson ért munkáltatók száma, a szabálytalanságot elkövetőké pedig 5400-ról 6300-ra nőtt. Dinamikusan emelkedett a vizsgálat során ellenőrzésbe vont munkavállalók száma: tavaly 55 ezer, az idén pedig 86 ezer alkalmazott akadt fent a rostán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!