A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Mentális károkra panaszkodnak a munkavállalók

Vágólapra másolva!
Egy friss nemzetközi munkahelyi felmérés szerint minden harmadik magyar munkavállaló meg van győződve róla, hogy munkája károsítja egészségét. A válaszadók főként mentális tényezőket emeltek ki: a munkahelyi zaklatást, az elismerés hiányát és a minimális fizikai aktivitással járó munkát. Érdekesség, hogy a dolgozók fele nem megy vagy mehet táppénzre betegség esetén.
Vágólapra másolva!

A Kelly Services személyzeti tanácsadó cég nemzetközi felmérésében 115 000 dolgozó véleményét gyűjtötte össze összesen 33 országban - köztük 4000 magyar munkavállalóét.

Jónás Anikó a cég hazai ügyvezető igazgatója szerint a felmérés eredménye rávilágít, hogy a munkahely alapvető hatással van az egészségi állapot és az általános közérzet megítélésére. A megkérdezett munkavállalók 20 százaléka véli úgy, hogy munkájának káros hatása van egészségére, Magyarországon minden harmadik alkalmazott vélekedik így. Nemzetközi összehasonlításban Japán szerepelt a legrosszabbul: a felmérés eredményei szerint a munkához kötődő egészségi problémák aránya itt a legmagasabb. Japánt Kanada, Ukrajna, majd Finnország követi a sorban, az ötödik legrosszabb helyen pedig - a felmérésben vizsgált 33 ország közül - Magyarország és Hong Kong osztozik.

A munkahelyi zaklatás a legveszélyesebb

Arra a kérdésre, hogy mely munkahelyi körülmények gyakorolják a legnagyobb hatást az egészségi állapotukra, a magyar munkavállalók a munkahelyi zaklatást, az elismerés hiányát valamint a minimális fizikai aktivitással járó munkavégzést nevezték meg.

A dolgozók fele nem megy vagy nem mehet táppénzre

Érdekesség, hogy a magyar válaszadóknak csak 56 százaléka számolt be arról, hogy lehetősége van fizetett betegszabadságot kivenni. A betegszabadság kérdésében a dolgozók sem mindig teljesen őszinték. Mintegy 16 százalékuk ismerte el, hogy vett már ki betegszabadságot olyankor is, amikor igazából nem volt beteg. Emellett a válaszadók több mint fele (52%) úgy érzi, főnökei őt hibáztatják, ha betegszabadságra kényszerül. Ez a jelenség a nőket (58%) inkább sújtja, mint a férfiakat (46%).

A munkaadó dolga az egészségre figyelés?

A munkavállalók 70 százaléka szerint a munkaadó felelőssége a beosztottak egészségén javítani. A munkavállalók elmondása alapján egészségi állapotukra a kevesebb munkahelyi stressz, a rugalmas munkaidő és egy edzőterem használatának lehetősége gyakorolná a leginkább pozitív hatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!