Négyezer forint az orvosok hálapénze betegenként

Vágólapra másolva!
A betegek csaknem negyede szokott az orvosnak hálapénzt adni. Ez az összeg átlagosan 4.300 forint havonta - ismerteti a csütörtöki Népszabadság a Webbeteg című internetes lap és a Szinapszis Kft. által készített közös felmérést.
Vágólapra másolva!

Többet, 4.700 forintot adnak azok, akik hosszabb kezelésre, gyakori orvoslátogatásra szorulnak, az akut betegek, a gyorsabban gyógyulók pedig csaknem egy ezressel kevesebbet, 3.800 forintot adtak a gyógyítóknak.

Havi 34 ezer forint egészségügyre családonként

Az összeg egyénileg teljesen változó a 30 ezer forintot tartalmazó borítéktól a néhány száz forintig bármennyi kerülhet az orvos zsebébe. Könnyebben adakoznak az orvosnak a fővárosban élők és az idősebbek. A legkevesebb hálapénzt a Nyugat-Magyarországi orvosok kapták.

A családi kasszából egészségügyre havonta átlagosan 34 ezer forintot költenek. Ebben a számlában benne vannak a magánorvosra, természetgyógyászatra, táplálék kiegészítőkre, gyógyszerekre fordított forintok is. A keretből a legtöbb pénzt még mindig a támogatott orvosságok kiváltására költi a lakosság, átlagosan havi 8.390 forintot. S ez az összeg kétezer forinttal több, mint egy évvel korábban volt - olvasható a napilapban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről