A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két mobil, saláta áfonyával: így legyünk menők az irodában

Vágólapra másolva!
A modern dolgozó két mobiltelefonnal és iPoddal felszerelkezve érkezik a munkahelyére. Salátát eszik áfonyával, cappuccinoval élénkíti magát az értekezleteken, miközben szabadidőruhával tömött sporttáska várja a munka utánra betervezett  fitness edzések miatt - derül ki az Office Angels angliai tanácsadó cég 1500 fő körében végzett felméréséből.
Vágólapra másolva!

Míg a 80-as évek végi angol yuppie-kultúrában a féltégla méretű mobiltelefonok és a termetes pénztárcák jelentették a presztízs abszolút csúcsát, mostanra a praktikus, apró, kis helyen is elférő technikai eszközöket mindennél fontosabbnak tartják az irodában. A felmérésben résztvevők 67 százaléka szerint ezek a kellékek jelentik az irodai státusszimbólumok csúcsát.

A válaszadók 45 százaléka abban is egyetértett: a modernkori hivatalnokoknak legalább két mobillal kell rendelkezniük. Az ideális dolgozó egyiken csak a munka világához tartozó ügyeit intézi, míg a másikon magánügyeit tárgyalja és aktív társadalmi életet él.

Salátát és fekete áfonyát esznek a nagymenők

A felmérésben résztvevők mintegy fele - 48 százaléka - úgy látja: a dolgozók ebédje árulkodik a munkastílusról. A válaszadók 37 százaléka a salátát és a fekete áfonyát is a státusszimbólumnak számító irodai falatok közé sorolta. Egynegyedük az egzotikus töltelékekkel készített ételekre szavazott.

Hamburger sült krumplival: csak a karrierlétra alján állók fogyasztják

Az Egyesült Királyságban a hagyományos tojásos szendvics munkahelyi presztízsértéke alacsony: ezt csupán a megkérdezettek 4 százaléka találta elfogadhatónak. A gyorséttermi kínálatról is lesújtó a trendkövetők véleménye. Ők ugyanis úgy látják: csak a vállalati karrierlétra legalján lévők esznek szívesen hamburgert sült krumplival...

Sokaknak az ingyen kávé is snassz

A magát kellőképpen modernnek tituláló dolgozónál a kávézásnak is jelentősége van. A presztízsükre valamit is adó irodai dolgozók legalább heti 10 fontot (4 ezer forintot) költenek kávéra - annak dacára, hogy az irodák többségében ingyenesen is hozzájuthatnának a feketeleveshez.

A jövő vezetői munka után edzeni mennek

A felmérés arra is fényt derített: a jövő vezetői az egészségtudatos életmód követői közül kerülnek ki. Az ambiciózus fiatalok mintegy 76 százaléka a munka után azonnal megrohamozza az edzőtermeket, de legalább a hazafelé vezető utat gyalog teszik meg.

Egyre népszerűbb a laza irodai öltözködés

A divatkövető dolgozók ideálképébe már az öltönyös-kosztümös dresszkód sem fér bele-csupán a válaszadók 10 százaléka sorolta az eleganciát az irodai státusszimbólumok közé. Az irodák 62 százaléka a stílusváltáshoz alkalmazkodva heti legalább egy, könnyedebb öltözéket is toleráló napot engedélyez.

Takács Gabriella

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!