A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szaunával őrzik egészségüket a börtönőrök

Vágólapra másolva!
A közelmúltban hirdettek eredményt a 2008-as Szívbarát munkahely pályázaton. Olyan vállalkozásokat, állami intézményeket díjaztak, amelyek különféle eszközökkel segítik a dolgozók egészségének megőrzését. Céges csocsóasztal, uszodabérlet a dolgozóknak, reformétrend a menzán, vállalati triatloncsapat - széles a szívbarát intézkedések palettája. A különdíjas szolnoki börtönőrök szaunát vesznek nyereményükből.
Vágólapra másolva!

A nagyvállalati kategória első helyezettjénél, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-nél 2006-ban kidolgoztak egy dolgozói egészségmegőrző programot Testébresztő néven, melynek célja a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, továbbá a munka és a magánélet harmóniájának elérése.

Stresszoldó a céges csocsóasztal

A középvállalat kategóriában nyertes Magyar Pályázatkészítő Irodánál közös sportrendezvények, futóversenyek, kosárlabda bajnokságok segítik a munkatársak egészségmegőrzését. "Cégünkhöz hetente két alkalommal masszőr jár, és stresszoldó eszközként egy csocsóasztalt is felállítottunk" - mondja Essősy Zsombor vezérigazgató. - Uszodabérlettel, konditerem- és jóga bérlettel is támogatjuk munkatársainkat, emellett a naponta friss gyümölcsöt és túró rúdit is biztosítunk számukra. A Szívbarát Munkahely pályázat nyereményéből, az öt darab kerékpárból kettőt céges kerékpárként fogunk munkára, a másik három darabot, pedig olyan gyermekvédelemmel foglalkozó alapítványhoz juttatjuk el, ahol a gyerekek nagy hasznát veszik a kétkerekű sporteszköznek."

Megreformálták az ebédet

Sebestyén Balázs kemenessömjéni jegyző a helyi polgármesteri hivatal alkalmazottjaként negyedmagával nyert elismerést. "Kis létszámú közösségben dolgozunk, nálunk tényleg családias a hangulat - meséli a jegyző. - Gyakran szervezünk közös kirándulásokat, főzéseket is. Munkahelyünkre jó minőségű, gerinckímélő, állítható magasságú és támlájú székeket, szemkímélő számítógépes monitorokat szereztünk be. Gyakran szervezünk sporteseményt, melyen a falu is részt vesz, uszodabérlettel is rendelkezünk, megreformáltuk az ebédet, ma már a mi javaslatainkat figyelembe véve főznek.

Szaunát és biciklit vesz a különdíjas

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kreatív ötletért részesült különdíjban. "Nyereményünkből most valóra válhat két álmunk: egy szauna felállítása, emellett pedig szerveződő triatlon csapatunkat is felszerelhetjük jó minőségű kerékpárokkal. Megszervezzük az első triatlon versenyt, egyelőre intézményen belül, később, pedig szeretnénk ezt hagyománnyá tenni, s elérni, hogy csatlakozzanak a versenybe a társintézetek később, pedig az országos bv intézetek is" - jegyzi meg Horváth Ákos személyügyi és szervezési osztályvezető.
A pályázatot kiíró Flora és az Országos Egészségfejlesztési Intézet jövőre is lehetőséget ad minden olyan munkahelynek, amely társadalmi felelősséget vállal munkatársai egészségéért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!