Egy 34 éves angolé a világ legjobb állása

Vágólapra másolva!
Egy 34 éves brit állampolgár kapta meg a "világ legjobb állását", aminek keretében fél évet kell nyaralnia egy ausztrál szigeten 110 ezer dollárért.
Vágólapra másolva!

Ben Southall eddig a karitatív szektorban dolgozott, a következő hat hónapot pedig az Ausztráliához tartozó, trópikus Hamilton-szigeten "kell" majd eltöltenie.

A 34 éves Southallt az egyik ausztrál tartomány, Queensland turisztikai hivatala választotta ki a "világ legjobb állására", amire amúgy csaknem 200 országból 34 684 videójelentkezés érkezett.

Nagy siker volt a kampány

A válság miatt szenvedő ausztrál turizmust népszerűsíteni hivatott kampány a vártnál jóval nagyobb siker lett a számok alapján - írja a Reuters. Az álláskeresési honlapra két kivétellel a világ összes országából érkezett látogató, a két kivétel pedig Észak-Korea, illetve Szomália volt.

A világ legjobb állása abból áll, hogy hat hónapon keresztül fel kell fedezni egy ausztrál szigetet, és a látottakról internetes naplóban, illetve egyéb módokon kell a közvéleményt tájékoztatni heti egy alkalommal - az élményeken túl a "fárasztó" munka jutalma 110 ezer amerikai dollár, azaz több mint 23 millió forint (az igazsághoz hozzátartozik, hogy a munkaleírásban az is benne van, hogy a kis szigeten etetni kell a halakat és tisztítani kell az uszómedencét is, de feltehetően ez sem lesz túl megeröltető).

Southall július 1-jén kezd, és minden bizonnyal jól érzi majd magát, ha másért nem, hát azért, mert 3 szobás tengerparti lakásának ablakai a nagy korallzátonyra néznek.

Nyolcszáz lakosra 125 ezer turista

A Hamilton-szigeten 800-an laknak, a 18 lyukas golfpálya, az öt hotel és a számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség miatt azonban évi 125 ezer turista keresi fel a partokat.

A Bloomberg tudósítása rámutat, hogy queenslandi becslések szerint az 1,7 millió ausztrál dollárba (250 millió forint) kerülő kampány 100 millió dollár értékben generált további hírdetéseket, amire szükség is lehet, mivel az előrejelzések szerint az idén több mint 4 százalékkal csökken majd az Ausztráliába érkező turisták száma a világgazdasági válság miatt.

Ausztráliában az idegenforgamlmi szektor 800 ezer embernek ad munkát, az iparág éves bevétele pedig 65 milliárd ausztrál dollár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről