Vágólapra másolva!
A jubileumi, 50. élvonalbeli labdarúgó-bajnokságra készülő német klubok eddig már 148 millió eurót költöttek játékosok vásárlására a nyári átigazolási szezonban - derül ki a transfermarkt.de internetes oldal összeállításából.

A Bundesligában szereplő 18 egyesület közül a bajnoki címvédő és kupagyőztes Borussia Dortmund, valamint a legutóbb ezüstérmes, Bajnokok Ligája-döntőt játszó Bayern München, illetve a Borussia Mönchengladbach és a Bayer Leverkusen költött a legtöbbet.

A Dortmund eddig 26 millió euróért szerződtetett játékosokat, közülük a legdrágább a Mönchengladbachtól 17,1 millió euróért érkező, s a július 1-jén zárult Európa-bajnokságon is szereplő Marco Reus volt. A Bayern München 13 millió eurót fizetett az Eb-n három gólt szerző, horvát válogatott Mario Mandzukicért a Wolfsburgnak. A legkevesebb pénzt eddig a Hajnal Tamást is foglalkoztató VfB Stuttgart, valamint a Schalke 04 költötte.

Az angol élvonalban szereplő klubok 138, az olasz Serie A csapatai pedig 173,5 millió euróért vásároltak a nyáron. Németországban a rekord a 2007-es átigazolási időszakhoz köthető, az első osztályú egyesületek akkor összesen 194 millió eurót költöttek labdarúgók szerződtetésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!