A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Peugeot-Ford párharc az Akropolisz-ralin

Vágólapra másolva!
A 49. Akropolisz-ralira (június 13-16.) készül a világbajnokság illusztris mezőnye, mely jócskán tele van tűzdelve világbajnokokkal, volt görögországi futamgyőztesekkel. Colin McRae (Ford) a címvédő, akinek tavaly az év eleji mélyrepülés után itt volt zsinórban a harmadik sikere, ötven másodperccel előzte meg Petter Solberget (Subaru), másfél perccel pedig Harri Rovanperät (Peugeot).
Vágólapra másolva!

A hagyományoknak megfelelően a mezőny Athén belvárosából rajtol. A teljes táv 1197,85 kilométer, ebből 391,5-öt tesz ki a 16 gyorsasági. A pálya murvás, sziklákkal szegélyezett, hepehupás. A görög az egyike azon négy futamnak (a másik három a Szafari-, az Argentin és a Monte-carlói rali), ahol még nem sikerült végső győzelemre kormányozni a Peugeot-t. Az idén brillírozó francia gyár pilótáinak teljesítménye alapján nehéz lesz megakadályozni, hogy legalább egy oroszlános az első három közt végezzen.

A pilóták világbajnokságban az első két helyen peugeot-s áll, Grönholm és Panizzi személyében. A konstruktőröknél pedig 68 pontjával szintén a franciák első számú ralicsapata vezet fölényesen a 41 pontos Ford előtt. Richard Burns személyében viszont idén egy volt "görög" bajnokot igazolt a Peugeot, és ez jókora pluszt jelenthet a hétvégére.

"Ez az a rali, amelyet nagyon élvezek, ráadásul most már nagyon magabiztos is vagyok. Ciprus és Argentína után teljes mértékben felmértem az autó képességeit, és a görögországi tesztjeink is jól sikerültek. Végig száguldottunk néhány nagyon nehéz részen, egyszer sem ütöttük meg az autót. Soha nem éreztem ekkora önbizalmat, amióta a Peugeot-nál vagyok" - tárta fel érzelmeit a 2001-es világbajnok.

Nem volt meglepetés a skótok '95-ös világbajnokának elmúlt szezonbeli győzelme, ugyanis azt megelőzően már háromszor állhatott a dobogó tetejére Görögországban. A Ford esélyeit növeli, hogy McRae csapattársa, Carlos Sainz is háromszor diadalmaskodott az Akropolisz-ralin. Az egykori győztesek közül rajthoz áll Richard Burns, Juha Kankkunen (Hyundai), Stig Blomqvist (Skoda) is.

"A Focus jól megy a göröghöz hasonló körülmények között. Cipruson a rajttól fogva vezettünk, de sajnos a balesetünk elvette a győzelem lehetőségét. Ha viszont nem lett volna szerencsénk Argentínában, sokkal zordabbak lennének az esélyeink mind az egyéni, mind a gyári világbajnoki címek megnyerésére. Görögországban még kellemesebb lesz autózni a Focusszal, mert nagyobb a sebesség, és ez a szívósabb, keményebb autóknak kedvez" - összegzett a 33 éves skót világbajnok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!