Tóthék nyerték a Budapest-ralit

Vágólapra másolva!
Az összetett pontversenyben vezető ifj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) kettős nagy fölénnyel nyerte az Európa-bajnoki és ob-futamnak számító Budapest-ralit.
Vágólapra másolva!

A 16. Budapest-ralin, a szezon hatodik versenyén Janika idei ötödik győzelmét szerezte, egy lépéssel közelebb került újabb bajnoki címéhez.

Sokáig Turi Tamás és társa, Papp György állt a második helyen, azonban az utolsó, 17. gyorsasági szakaszon a Toyota Corolla WRC defektet kapott, ezért még a dobogóról is lemaradt.

budapestrallye.sote.huhttp://www.budapestrallye.sote.hu/A zsírkirály is indul a Budapest-ralin/sport/automotor/20020806masfelszeres.htmlSuper 1600-as Punto Magyarországonhttp://www.vezess.hu/hirvilag/autosport/previewfull.php?idx=2462

A zsírkirály Kőváry Barna viszont megcsípte szokásos utolsó helyét, egy órácskát sem kapott összetettben a győztes Janikáéktól. Majd hét perccel lassabbnak bizonyult a szintén trabantos Turáni, Kovács kettősnél is.

Szíjj Zsolt (Kerekes navigátorával) a honi viadalokon még nem látott Super 1600-as Fiat Puntóval 18. lett, nem tudta megszorítani az F2 kategória-legjobb (és már bajnok), összetett hetedik Bútor, Tóth, Citroën Saxo triót.

A Budapest-rali végeredménye (élcsoport):
1. ifj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) 1:34:57.4 ó
2. Érdi Tibor, Varga István (Subaru Impreza WRC) + 1:16.3 p
3. Benik Balázs, Somogyi Pál (Toyota Corolla WRC) + 2:35.1 p
4. Turi Tamás, Papp György (Toyota Corolla WRC) + 2:36.4 p
...52. Kőváry Barna, Pintér Richárd (Trabant 601 Maxi) + 52:25.2 p

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!