Tóthék már a Mecsek-ralin bajnokok lehetnek

Vágólapra másolva!
Az országos bajnokság utolsó előtti, hetedik futama, az Allianz Hungária 35. Nemzetközi Mecsek-rali tegnapi prológját az ifj. Tóth János, Tóth Imre páros nyerte.
Vágólapra másolva!

Az ifj. Tóth János, Tóth Imre kettős az idén öt versenyt nyert meg, s 17 pont az előnye a második Benik Balázs, Somogyi Pál páros s további húsz Érdi Tibor és Varga István előtt. Egy futamon maximum húsz pontot lehet szerezni, így Tóthék már a Mecsekben újra bajnokok lehetnek.

A legjobbak közül két páros kényszerűségből maradt távol a versenytől: a negyedik helyen álló Turi, Papp kettős kocsija a hét végi, csehországi Eb-futamon kigyulladt, s a csapat, amelytől bérli a Corollát, nem tudott másik autót adni.

Nem volt ott a rajtnál az N csoport listavezetője, az Aschenbrenner, Büki páros sem. Ők a csütörtöki edzésen nagyot estek, de szerencsére egyik versenyzőnek sem lett baja, csak az autó tört össze. Így esélyt kaptak hátrányuk ledolgozására a második helyen álló Oroszlán testvérek.

A Bútor Róbert, Tóth Vilmos kettős az A csoport, az F2 és az A/6 géposztály bajnoki címét már megszerezte, így most gond nélkül versenyezhet.

Egyébként elterjedt, hogy súlyos baleset történt csütörtökön. A verseny illetékesei elmondták, álhírről van szó, egy 106-os Peugeot versenyautó, alacsony sebességgel valóban ütközött egy másik kocsival, de csak az autók sérültek meg, még rendőri intézkedésre sem került sor.

Ma és holnap Pécs és Dombóvár környékén 15 gyorsasági szakaszt rendeznek, ezek összhossza 138 kilométer.

Faludi Gábor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!