A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hernádi László harmadszor is zónabajnok

Vágólapra másolva!
Hernádi László egy futammal a végelszámolás előtt a nyolcadik helyen áll az Eb-pontversenyben, és - ugyancsak az utolsó nekifutás előtt - már megnyerte a Közép-európai Zónatrófeát. Hernádi a korábbi években már két alkalommal végzett az első pozícióban, ezért a mostani diadal szinte elvárás volt a BMW M3-assal száguldó tatabányaitól. Ugyanakkor az Eb-nyolcadik hely és az Európa-kupa-dobogó Hernádi eddigi legeredményesebb évét hozhatja.
Vágólapra másolva!

Tíz Közép-Európa-kupa versenyből nyolc alkalommal vágott neki a hegynek Hernádi László. A harmincnégy éves autóversenyző szépen elosztotta az április óta eltelt szünidőt, és megpróbált egyszerre öt autós versenysorozatra koncentrálni. Noha április végén, a Rechbergben elért Eb-tizedik hely csalódást okozott számára, a továbbiakban Portugáliában és Spanyolországban visszaszerezte önbizalmát. A pécsi magyar bajnokságon aratott győzelem után Sternberkben és Valle Camonicában is remekelt. Az év második fele kis visszaeséssel kezdődött, de a trentói Ek-hetedik helyezést feledtette a pozsonyi Eb-bronz, majd a francia és svájci hegyiversenyeken szerzett újabb Európa-bajnoki helyezések.

Hernádi kihagyta a türkheimi Eb-futamot, és ezzel veszélybe került az Európa-bajnoki nyolcadik hely. Ugyanakkor az olaszországi Pedovena hegyei között a negyedik pozíciót szerezte meg, és ezzel komoly esélye maradt arra, hogy az Európa-kupában a dobogón maradjon.

A zvoleni versenyen két megméretés várt Hernádi Lászlóra. A szlovákiai autóstalálkozó első napján az Európa-kupa ötödik helyén végzett, majd a vasárnapi zónafutamban a harmadik pozícióban zárt. Ezzel Hernádi a Zónatrófeában az utolsó (a horvátországi Buzetben rendezendő) verseny előtt bebiztosította elsőségét.

Hernádi az Eb- és a Közép-európai Zónatrófeába is beleszámító buzeti versenyen győzelemmel tenné fel a koronát idei teljesítményére. Ez esetben a háromszoros zónabajnok megőrizné elismerésre méltó nyolcadik helyét az Eb-pontversenyben. Az Európa-kupában is dobogóra esélyes tatabányai az ausztriai Mülbachban tarthatja meg pozícióját a legjobb három között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!