Játsszunk komolyan! - quadparti Dunavarsányban

Vágólapra másolva!
Szeptember utolsó hétvégéjén Dunavarsányban randevúzott az ország quados apraja-nagyja inkább szórakozva, mint versengve. A legbátrabbak pedig nemcsak szárazon, négykeréken, de vizen is megmutatták, mit tudnak.
Vágólapra másolva!

Országos quados találkozót és versenyt, nagyszabású sportbulit rendeztek a dunavarsányi Quad & Ski World pályán szeptember 25-én, az újdonságokban és kiegészítő programokban gazdag eseményről Méhes György, a szervező Ex-Track részéről számolt be.

A nemrég elkészült pályán ez volt az első nagy verseny, de ha már debütált, hát idehaza soha nem látott népes mezőnnyel. A másfél kilométeres - amúgy helyenként nyolc méter széles - "utat" profik és amatőrök, olimpikonok is igyekeztek minél kevesebb idő alatt megtenni, a dolgukat három - asztalnak becézett - ugrató és egy "eldobó" nehezítette.

Méghozzá két- és négyütemű (de főleg utóbbi), 350-650 köbcentis, közel azonos teljesítményű gépekkel. Volt quadkiállítás és mindenféle termékbemutató, wakeboard-show, gönyörű utcai és versenymotorokban, autókban sem volt hiány.

Olyan futamot is rendeztek, ami valóban kuriózum, és nem is indultak benne, csak ketten: quad-jet dutalont. Azaz a négykerekűek után jet-skire pattantak, a pálya melletti tó vizére szálltak a sokoldalú versenyzők.

www.extrack.hu

A szervezők 2005-re több hasonló eseményt is terveznek, és nemcsak Dunavarsányban, de az is elképzelhető, hogy még az idén újra összejöhetnek és megmérkőzhetnek a magyar quadosok. Akinek meg kedve támad kipróbálni ezt a remek sportot, hobbit, csak szórakozna vagy komolyan meg is tanulna quadozni, túrázni menne, nos mindenkit vár az Ex-Track.

www.extrack.hu

Eredmények:
páros futam:
1. Linninger Patrik 2:55.2 perc
2. Bimbauer Zoltán 3:02.2
3. Papp Tamás 3:06.3

páros futam (kétütemű):
1. Bedő Tamás 3:06.9
2. Tóth Csaba 3:19.7

quadcrossss:
1. Kunkli Tivadar, Linninger Patrik, Bimbauer Zoltán, Bedő Tibor 4:30.3
2. Kutas Emil, Tóth Csaba, Papp Tamás, Bedő Tamás 4:41.7
3. Bucsi Attila, Somfay Mátyás, Fejes József, Farkas Bálint 4:52.7

quad-jet duatlon:
1. Kovács Krisztián 5:55.2
2. Somfay Mátyás 7:30.0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről