Kisék nyerték az I. Építőipari Kupát

Vágólapra másolva!
A Baja Slovakián elért sikerek után ismét két RTL Motorsport Klubos egység állhatott fel a dobogóra a Tereprali Országos Bajnokság negyedik futamán.
Vágólapra másolva!

A Kis Sándor, Czeglédi Péter duó elsöprő győzelmet aratott, Palik László és Darázsi Gábor pedig a harmadik helyet kaparintotta meg. Ezek után aligha meglepő, hogy az RTL Motorsport Klub Nissanjai a csapatverseny trófeáját is megszerezték. Folytatódott viszont az Ács László, Bagics Róbert kettős pechsorozata, a váltó meghibásodása miatt csak forfait büntetéssel tudtak célba érni.

Kis Sándor: "A csapat remek munkát végzett egész hétvégén. A vasárnapi első gyorsaságin jó nagy sár volt, s ez nekünk kedvezett, ott eléggé meg tudtunk lépni a mezőnytől. Utána már taktikusan mentünk, de így is sorra nyertük a szakaszokat. Az új fejlesztéseink jól vizsgáztak, s azt hiszem, ezzel a gyorsasággal a nemzetközi mezőnyben sem kell majd szégyenkeznünk."

Palik László: "Jólesett mindannyiunknak ez a verseny. Az utolsó előtti gyorsasági elején kaptunk egy jobb első defektet, és letaroltunk egy nyárfaligetet. Öt teljes percet dobtunk el a kerékcserével. Ezután kissé elborult az agyam, s elkezdtünk rettentően sietni. Így nem is vesztettünk olyan sok időt: harmadikként fejeztük be a szakaszt, és az utolsó negyven kilométeres szelektív szakasz előtt 50 másodpercnyire megközelítettük Liszi Laciékat, azaz nyílt sisakossá vált a küzdelem. Az utolsó gyorsaságin aztán annyira elemünkben voltunk, hogy nem csupán az összetett harmadik helyet sikerült megszereznünk, de életünkben először mi jegyeztük a legjobb időt a szelektíven."

"Talán még ennél is fontosabb azonban számunkra, hogy végre élvezni tudtunk egy saras versenyt. Eddig ez volt számunkra a leggyengébb láncszem. Ezen a hétvégén azt hiszem, sokat fejlődtünk, bár ezzel együtt is bőven van még mit tanulnunk. Gabi egész hétvégén elképsztően jól navigált, remek ritmust diktált. A csapat zsinórban másodszor nyerte meg a csapatversenyt, s másodszor álltunk Kis Sanyi barátommal együtt a dobogón. Mit mondjak: soha rosszabb versenyhétvégét!"

Ács László: "Az utolsó előtti gyorsaságin egy fordulónál egyszer csak kattogó hangot hallottunk: szétment a váltónk. Ez zsinórban a harmadik olyan verseny, amikor az utolsó kilométereken megáll az autónk, de nagyon remélem, hogy most már vége szakad ennek a sorozatnak."

Eredmények:

1. Kis Sándor, Czeglédi Péter (RTL Motorsport Klub, Nissan Pickup) 4:14:14 ó
2. Gál István, Oroszlán Tibor (Art Off Road SE, G-Proto Evo 2) + 11:19 p
3. Palik László, Darázsi Gábor (RTL Motorsport Klub, Nissan Pickup) + 18:46 p
4. Liszi László, Tóth Dénes (4x4 Off Road Club, Mitsubishi Pajero) + 20:03 p
5. Sarrang Balázs, Stark Gábor (Art Off Road SE, Mitsubishi Pajero) + 33:31 p
... 12. Ács László, Bagics Róbert (RTL MK, Nissan Pickup) + 3:41:40 ó

A pontverseny állása:

1. Gál, Oroszlán 95 pont
2. Liszi, Tóth 60
3. Palik, Darázsi 52
4. Kis, Czeglédi 50
5. Szalay, Bunkoczi (4x4 Off Road Club, Opel Frontera) 38
6. Kéry, Szegedi 33

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről