Futurisztikus túramotor a Hondától

Vágólapra másolva!
A legnagyobb japán motorgyár a 2005-ös Tokiói Motorshow-n mutatta be meglehetősen futurisztikus formájú koncepcióját, a DN-01-et. A teljesen automata túramotor állítólag már egy éven belül szériagyártásba kerülhet.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb motorgyárak lassan kezdik felismerni azt a tényt, hogy sokan nem csupán az autókban tartják gyűlöletesen fárasztónak a váltogatást, hanem a motorokon is. A váltás mellőzése eddig csak a kis-, és nagyrobogókon volt lehetséges, ám a Yamaha és a Honda már a nagy túramotorok között is kínál, illetve kínálni fog valami hasonlót. A hangvillás motorgyár variációja, az automata váltós FJR-ben ölt testet, amelyen már nincs is kuplungkar, váltogatni a kormányon lévő gombokkal, vagy lábbal lehet.

A Honda - a tavaly bemutatott - DN-01-gyel még ennél is tovább megy, ugyanis a motort úgy lehet vezetni, mint egy robogót, azaz, csak a gázt kell húzni az automatika mindent elvégez a vezető helyett. A futurisztikus koncepció - a Motorcyclenews értesülései szerint - 12 hónapon belül már a szalonokban is felbukkanhat, első körben Japánban a következő év elején, majd 2007 végén Európát is meghódíthatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről