Vatanen visszatér

Vágólapra másolva!
Minden jel arra mutat, hogy a Volkswagen a Mitsubishi trónjára tör, a januári Dakar-ralin ugyanis a spanyol Sainz, a dél-afrikai De Villiers és az amerikai Miller mellett a sivatagi cirkusz korábbi négyszeres legjobbja, a finn legenda Ari Vatanen is Touareggel indul.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves Vatanen 1981-ben (Ford Escorttal) ralivébét nyert, 1987 és '91 között (Peugeot-val, illetve Citroennel) pedig négyszer diadalmaskodott a Dakaron. Csak azért nem ötször, zsinórban, mert '88-ban ellopták az autóját, amellyel az élen állt... Többször győzött a Pikes Peaken - van még, ki ne látta volna a szenzációs 405 T16-os filmet? Egyéb viadalokon is megannyi trófeát gyűjtött. 1985-ben súlyos balesetet szenvedett, felépülése (depresszióból, vérfertőzésből, félelméből az AIDS-től) 18 hónapig tartott.

Az Európai Parlament tagja 1999 óta. Navigátora az olasz Fabrizia Pons, akivel az elmúlt esztendőkben remekül összeszoktak, s akiben Vatanen feltétlen megbízik, mint mondta. Azt is nyilatkozta, hogy a cél a győzelem, mi más is volna. A közelmúltban a Nissan színeiben dakarozott. A hivatalosan Volkswagen Race Touareg 2-t Tunéziában és Marokkóban tesztelték, kitűnő egészségi állapotáról pedig Madridban bizonyosodtak meg.

A január 6-án Lisszabonból, (még) nem Budapestről rajtoló 29. Dakar-ralin a Volkswagen és a régóta uralkodó Mitsubishi is négy autót, négy párost vet be, mindannyian sokat látott, nagy harcosok. Szinte biztos, hogy közülük kerül ki a legjobb. Tavaly az exsíző Alphand ünnepelhetett a Rózsaszín-tó partján, második De Villiers, harmadik Roma lett.



  • Carlos Sainz, Michel Perrin (spanyol)
  • Ari Vatanen, Fabrizia Pons (finn, olasz)
  • Giniel De Villers, Dirk Von Zitzewitz (dél-afrikai, német)
  • Mark Miller, Ralph Pitchford (amerikai)

Mitsubishi:

  • Luc Alphand, Gilles Pickard (francia)
  • Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia)
  • Hiroshi Masuoka, Pascal Maimon (japán, francia)
  • Nani Roma, Lucas Cruz (spanyol)
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről