A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bioüzemanyagot forgalmazó kút nyílt Budapesten

Vágólapra másolva!
Pesterzsébeten megnyílt a főváros első olyan benzinkútja, ahol E85 jelű bioetenolt is lehet tankolni. Ilyen kút eddig csak Bábolnán és Győrött működött.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Jelenleg még elég kevés autó képes etanollal működni

A Tesco Global Zrt. E85 jelű bioetanolt forgalmazó benzinkutat nyitott hétfőn a pesterzsébeti Tesco Megaparkban. A környezetet kevésbé szennyező üzemanyag ára 215 forint literenként, 50-60 forinttal olcsóbb a benzinnél, és mintegy 40 forinttal a dízelolajnál. Magas oktánszáma miatt a bioetanol a 95-ös benzin fogyasztásának felel meg, ám teljesítménye hatékonyabb, és kevésbé szennyezi a környezetét. Az E85 85 százalékban növényi eredetű alkoholt, 15 százalékban hagyományos motorbenzint tartalmaz, amelyet egy szabadegyházi cég gyárt és szállít a hipermarket számára.

Zöld jövő: Magyarországon az összes üzemanyag 10 százalékának bioüzemanyagnak kell lennie 2020-ra, mikor is - a kormány jelenlegi tervei szerint - az 1990-es szinthez képest hazánk 20 százalékkal csökkenteni tudja majd a káros anyag kibocsátását és a megújuló energiaforrások aránya eléri az energiafelhasználás 20 százalékát.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!