Hibrid Hyundai-sportkocsi a láthatáron

Vágólapra másolva!
Hibrid sportkocsi piacra dobására készül a Hyundai, az új modell az idén bemutatott Blue-Will tanulmányra épülne. Jön a 2007-ben bemutatott Veloster is.
Vágólapra másolva!

Nem mást tűzött ki célként maga elé a Hyundai, mint hogy belátható időn belül piacvezetővé váljon az alternatív meghajtású modellek gyártói között. Az elképzelések nyilvánvalóan kicsit túlzóak, mindenesetre a koreaiak állítólag már elkészítették azokat a terveket, amelyek biztosítanák számukra a világelsőséget.

Hogy minden szegmensben tudjanak alternatívát kínálni, a koreaiak még egy konnektoros hibrid sportkocsit is készítenének, a belső égésű blokk az elektromotort kiszolgáló akkumulátorokat töltené. Az autó alapja sem ismeretlen, az idei Szöuli Autószalonon leleplezett Blue-Will tanulmányból készítenének az ázsiaiak szériaváltozatot.

1,6 literes benzines egység kapcsolódna a 136 lóerős elektromotorhoz, az együttes teljesítmény 200 lóerő alatt maradna. Sportkocsinak tehát kicsit nehézkes nevezni az újdonságot, tisztán elektromos üzemmódban 50-60 kilométer megtételére lenne képes.

Forrás: [origo]

Új, nem hibrid kupé elkészítését is tervezi a Hyundai, mely a Genesis Coupéval ellentétben elsőkerékhajtású lenne és a jelenleg Coupe néven forgalmazott modellt váltaná. John Krafcik, az amerikai részleg vezérigazgatójának elárulta, hogy a szóban forgó kis kupé 70-80 százalékban megegyezik majd a Veloster tanulmánnyal, amelyről a 2007-es Los Angeles-i Autószalonon hullt le a lepel.

Mindenképpen különlegességet gyártana a koreai márka, Krafcik szerint az ajtóknál, a tetőnél vagy a csomagtartónál biztosan lesz legalább egy olyan egyedi elem, amely korábban nem volt látható a kategóriában. Egyelőre annyi látszik bizonyosnak, hogy a hibrid sportkocsiba is szánt, 140 lóerős 1,6-os benzinmotor szerepel majd a kínálatban.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!