A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:05AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Mesterséges hangot kaphatnak a hibridek is

Vágólapra másolva!
Japánban már vizsgálják annak lehetőségét, hogy néhány elektromos modellhez hasonlóan a hibrideket is hanggenerátorokkal szereljék fel.
Vágólapra másolva!

Nagy előnye az elektromos és hibrid modelleknek, hogy az átlagos autóknál jóval csendesebbek. A hibridekre természetesen csak akkor áll a megállapítás, amikor kizárólag elektromotorjukat használják, de így is veszélyt jelentenek azokra, akik az utcán sétálva nem hallják közeledésüket. Elektromos autóknál már több cég is kínál megoldást a problémára, a Lotus, a Brabus és több más kis vállalat is kifejlesztett hanggenerátorokat, amelyek mesterséges zajjal jelzik a villanyautók közeledését.

Japánban fontolgatják annak lehetőségét, hogy kötelezővé tegyék hanggenerátorok beépítését, az ázsiai országban azért foglalkoznak kiemelten a problémával, mert a hibridek a legnagyobb darabszámban elkelő modellek közé tartoznak. "Több olyan észrevételt is kaptunk autótulajdonosoktól, illetve látássérült emberektől, hogy a hibridek veszélyesek" - nyilatkozta a közlekedési minisztérium egyik illetékese. "Különösen a vakok veszélyeztetettek, hiszen ők csakis a hangokra hagyatkozhatnak, egy elektromotorral közlekedő hibrid azonban szinte teljesen némán halad."

Már fel is állított a japán kormányzat egy munkacsoportot, amelyben a látássérültek a rendőrséggel és a vásárlókkal közösen próbálnak megoldást találni a problémára.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!