A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Több mint 900 millió forintért kelt el James Bond Aston Martinja

Vágólapra másolva!
Egy amerikai üzletember 2,9 millió fontért, azaz mintegy 913 millió forintért vásárolta meg azt az 1964-es Aston Martin DB5-öst.
Vágólapra másolva!

Korábban már megírtuk, hogy kalapács alá kerül a világ egyik leghíresebb filmes autója, amely többek között a Goldfinger és a Tűzgolyó című filmben szerepelt Sean Connery legendás autójaként.

Az RM Auctions előzetes becsléseiben még az ötmillió fontos (1,57 milliárd forintos) leütési árat sem tartotta , de végül ennél jóval kevesebbért adták el a "Q-felszereltségű" luxusautót Harry Yeaggy üzletembernek.

Q, a brit titkosszolgálat technikai fejlesztéseiért felelős részlegének filmbeli feje gépfegyverrel, golyóálló páncéllal, nyomkövetővel, eltolható tetővel, szögszóróval, olajfúvóval és füstüveggel szerelte fel Bond parancsnok szolgálati autóját. A film kedvéért beépített eszközök közül a gépfegyverek kivételével például a rendszámtábla-forgató mechanika is valódi.

Forrás: AFP
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Az egyetlen megmaradt, James Bond filmben is szereplő Aston Martint korábbi tulajdonosa Jerry Lee amerikai rádiómágnás volt, aki 1969-ben közvetlenül a gyártótól mindössze 12 ezer dollárért szerezte meg a híres kocsit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!