Nem a szépségéről lesz híres a Bentley SUV-ja

Vágólapra másolva!
Genfben bemutatkozott a Bentley történetének első SUV-ja, az EXP 9 F nevű tanulmány. Hatliteres, 600 lóerős motort kapott az autó.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Bentley történetének első szabadidő-autója, a premiert a Genfi Autószalonon tartották. Van egy olyan érzésünk, hogy az EXP 9 F névre keresztelt tanulmány nem a szépségéről lesz híres, furcsán mutat rajta a méretes, négyszögletű hűtőrács, bizarr hatást keltenek a viszonylag kisméretű fényszórók és az alájuk vágott, LED-sorral csicsázott légbeömlők.

Hátulról úgy fest az autó, mint az Audi Q7 a fejlesztési munka első fázisaiban, valószínűleg a Bentley is kíváncsian várja, hogy mit szólnak a prototípushoz a genfi látogatók. A márkától megszokott módon abszolút luxusjellegű az utastér, a kialakítás 4+1 személyes. Különlegesség, hogy a hátsó üléspad közepében egy hűtött rekeszt alakítottak ki, amelybe pezsgősüveget és poharakat pakoltak.

Nem közöltek részleteket a padlólemezről, de valószínűleg van köze a Porsche Cayenne, Audi Q7, Volkswagen Touareg aktuális vagy következő generációjához. Ami kiderült, hogy az autó motorja a hatliteres, duplaturbós W12-es, 600 lóerős teljesítménnyel és 800 Nm-es nyomatékkal, nyolcfokozatú automata váltóval párosítva. Elképzelhető, hogy a leendő szériamodell hibrid hajtást is kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről