A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyártani fogják a különleges Alfát

Alfa Romeo Disco Volante
Vágólapra másolva!
A 8C Competizione alapjaira épül a különleges megjelenésű, 450 lóerős egyedi Alfa Romeo sportautó. Kis szériában gyártani fogják.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Carozzeria Touring 1952-ben épített egy legendás sportkocsit. Az Alfa Romeo 1900-C52 Disco Volante születésének 60. évfordulójára a Touring Supperlegera bemutatott egy új olyan különleges autót, amely az elődhöz hasonlóan egy Alfa Romeóra épül. Az új Disco Volante alapjait egy 8C Competizione adta, amelynek a Ferraritól származó 4,7 literes, 450 lóerős motorját is beépítették az új modellbe. Elöl-hátul kettős keresztlengőkaros futóművet kapott, a motor egy hatfokozatú váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az új motor jellegzetes motorháztetője egybe van integrálva a lökhárítóval, az autó több részlete a legendás elődöt idézi. Ilyen a hangsúlyos övvonal és az kerekek részben fedése az első tengelyen.

Forrás: Alfa Romeo

Bár az autó tervezése a legmodernebb technológiák felhasználásával készült, a gyártása kézzel történik, az alumínium karosszériaelemek és a szénszálas alkatrészek is így készülnek. Mivel a művelet igen aprólékos, ezért egy autó megépítése több mint 4000 órába telik. Ez azért lényeges, mert kisebb szériában gyártani fogják az autót, de az ügyfeleknek nyolchónapos várakozási időre kell számítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!