Német vezetéssel venné be Európát az új kínai autómárka

qoros
Vágólapra másolva!
Jövő márciusban, a Genfi Autószalonon mutatja be első modelljét Kína legújabb autómárkája. A Qoros vezetőségében német profik ülnek.
Vágólapra másolva!

Jövőre mutatkozik be Európában Kína legfiatalabb autómárkája, a Qoros. A céget négy éve alapította az egyik vezető kínai autógyártó, a Chery és az ipari befektetésekben utazó Israel Corporation holding. A Qoros célja, hogy modern, fiatalos, és ami a legfontosabb, az európai törésteszt-előírásoknak maximálisan megfelelő autókat gyártson kezdetben évi 150 ezer, majd később maximum 450 ezres kapacitással.

A gyártó első modellje, egy európai igények szerint tervezett, kompakt szedán a Genfi Autószalonon mutatkozik be. Kínában már év végén piacra kerül, az európai premier 2014 elején várható. A Qoros terveit nem árt komolyan venni, a vezető európai beszállítókkal dolgozik autói fejlesztésén, irányítását pedig jéghideg német profikra bízták.

A márka fődizájnere Gert Volker Hildebrand, aki az Opelnél, Volkswagennél és Mininél is dolgozott, az alelnök a Volkswagentől megszerzett Volker Steinwascher. Műszaki igazgatót a BMW-től csábítottak a kínaiak, Klaus Schmidt 24 évet húzott le a bajoroknál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről