A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

700 lóerővel tér vissza az Audi-legenda

audi sport quattro concept
Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon mutatja be az új Sport Quattro tanulmányt az Audi.
Vágólapra másolva!

Három évvel ezelőtt már bemutatott egy Quattro-tanulmányt az Audi, abból a projektből azonban végül pénzhiány miatt nem lett semmi. Ingolstadtban a Frankfurti Autószalon és a Sport Quattro harmincadik születésnapja tiszteletére leporolták a terveket, kicsit módosítottak rajta, és el is készült egy új tanulmány a jövő héten kezdődő kiállításra.

Forrás: Audi

Noha az új tanulmány formailag talán kis visszalépést jelent az előzőhöz képest, méretben sokat nőtt. Ennek oka, hogy míg a 2010-es modell az A5-ös, az új az RS7 alapjaira épül, ennek köszönhető a 4602 milliméteres hosszúság, 1964 milliméteres szélesség és 1386 milliméteres magasság. Hosszban ez több mint harminccentis növekedést jelent három év alatt.

Forrás: Audi

Nagy változások történtek a hajtásláncban is: a 408 lóerős, 2,5 literes öthengeres turbót hibrid rendszerre cserélték. A négyliteres, duplaturbós V8-as 560 lóerős (700 Nm), egy további 150 lóerőt (400 Nm) leadó villanymotor kapcsolódik hozzá. A rendszer együttes teljesítménye kereken 700 lóerő, az erőátvitelt nyolcfokozatú duplakuplungos váltó biztosítja.

Forrás: Audi

A V8-as és a villanymotor külön-külön és együtt is képes dolgozni, utóbbi esetben az autó 3,7 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, végsebessége 305 km/h. Állítólag jó esély van arra, hogy a tanulmányból néhány száz darabos széria készül belátható időn belül.

Forrás: Audi

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!