A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Év végén felpörgött a használtautó-piac

Vágólapra másolva!
Az átlagár emelkedett, de nem éri el a másfél millió forintot.
Vágólapra másolva!

A negyedik negyedévben ismét emelkedett a Használtautó-index, az autóállomány folyamatos öregedése ellenére az átlagár (1,498 millió forint) is egy százalékkal magasabban alakult, mint az előző negyedévben. Ennek eredményeként az adott időszakban elkelt használt autók összértékének változását jelző mutatószám 110,8 százalékra emelkedett, ez a 2012 végén mért értéknél 6,8, az előző negyedévnél 4,7 százalékkal magasabb.

A Használtautó.hu negyedévente publikált adata a használtautó-piac aktuális állapotát tükrözi. Az index egy arányszám, amely az adott időszakban elkelt használt autók aktuális összértékét viszonyítja a válság kezdetekor, 2009 első negyedévében mért szinthez. 100 százalék feletti állapota azt jelzi, hogy a használtautó-piac lendülete kezdi meghaladni a bázisnak tekintett időszak teljesítményét.

A bővülésben nagy szerepe volt az importnak: az utolsó negyedévben 20 700 személyautót hoztak be külföldről, egész évben 70 700 autó érkezett az országba. Ez az érték 32 százalékkal magasabb az előző évinél, és 125 százalékkal haladja meg a 2011-es mértéket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!