A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:30CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNUngvári Attila
12:35CselgáncsMatthias Casse-Attila Ungvari
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ismét szerényen választott autót Ferenc pápa

Fiat 500 Ferenc pápa
Andrews egyesített támaszpont, 2015. szeptember 23. Az ötnapos látogatásra az Egyesült Államokba érkezett Ferenc pápa mosolyog pápai Fiat 500-as autójából a Washington közelében fekvő, Maryland állambeli Andrews egyesített támaszponton 2015. szeptember 22-én. (MTI/EPA/Abaca/Olivier Douliery)
Vágólapra másolva!
A római katolikus egyházfő az amerikai útján egy Fiattal gördült be a Fehér Ház kertjébe.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/EPA/ABACA/Olivier Douliery

Ha egy államfő Amerikába utazik, általában egy, az ottani titkosszolgálat által biztosított, páncélozott luxuslimuzinnal szokott közlekedni, de Ferenc pápa különbözik tőlük. Egy kiskategóriás Fiat 500L egyterűvel utazott a marylandi légi támaszpontról Washingtonba, ahol Barack Obama családja kíséretében fogadta. A konvojban testőröket és ügynököket szállító hatalmas fekete Chevrolet terepjárók fogták közre a kis Fiatot. Hatalmas volt a kontraszt az 500L és a csak „szörnyetegnek” becézett páncélozott Cadillac között, amelyet Obama használ.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

„Nagyon könnyű felismerni, hogy melyik autóban ül a pápa, ugyanis az a legkisebb autó a konvojban” – nyilatkozta az amerikai látogatás kapcsán Federico Lombardi, a pápa szóvivője. A Fiat 500L egyébként három éve mutatkozott be, és máig az egyetlen autó, amit beépített kávéfőzővel is meg lehet venni.

Forrás: AFP/Mandel Ngan

A klímaváltozás és a luxuskiadások ellen sokszor felszólaló 78 éves egyházfő szerénysége az autóválasztásaiban is tetten érhető. 2013-as megválasztása után rögtön azzal keltett feltűnést, hogy

a Vatikán Mercedesekből álló luxusautó flottája helyett egy második generációs Ford Focust választott arra a célra, hogy Rómában és a Vatikánban közlekedjen.

A páncélozott üveggel ellátott korábbi G-osztály terepjárót sem használja már, mert nem szereti, ha fal választja el köszöntés közben a hívektől, még akkor sem, ha az a fal átlátszó. Manapság egy kabrióvá alakított Hyundai Santa Fében állva szokott integetni a híveknek a Szent Péter téren.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Olivier Douliery

Az olasz Corriere della Sera napilap szerint Ferenc pápa hat darab Fiat 500L-t fog használni Amerikai útján, amely során Washingtonon kívül New Yorkot és Philadelphiát is útba ejti. Ezeken a Fiatokon kívül egy nyitott Jeep is a rendelkezésére áll, amelyből integetve a híveket fogja köszönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!