Ez a véleménye az autósoknak arról, ami a magyar utakon megy, a vártnál is lesújtóbb az eredmény

ideges vezető
Vágólapra másolva!
A hazai autósok közül alig néhányan gondolják úgy, hogy minden rendben van az utakon.
Vágólapra másolva!

Friss kutatási eredmények alapján

a vezetői engedéllyel rendelkezők mindössze két százaléka nem észlel problémát a közlekedési kultúrával kapcsolatban Magyarországon

- áll az OTP Mobil közleményében.

A megkérdezettek többsége a legégetőbb problémák közé a szabálytalan előzéseket, valamint a forgalomban tanúsított agresszív vezetői magatartást sorolta, mindkettőt 61 százalék választotta. Szintén magas arányban számoltak be olyan jelenségekről is, mint a vezetés közbeni mobiltelefonhasználat, az irányjelző használatának hiánya, a gyorshajtás, a figyelmetlenség, vagy a szabálytalan parkolás.

Forrás: Hyundai

A kulturált vezetés fogalma alatt mindenki mást érthet, a kutatás ezért azt is vizsgálta, a kitöltők szerint mely autózás közben tanúsított magatartások, szabálytalanságok azok, amelyek már nem férnek bele ebbe a kategóriába. Sokak szerint a büntetőfékezés (61 százalék), a gyalogosokkal szembeni szabálytalanságok (59 százalék), illetve a szabálytalan előzés (58 százalék) ilyen tetteknek minősülnek.

A jogosítvánnyal rendelkező kitöltők 45 százaléka kiábrándítónak értékeli a közlekedési kultúrát.

Sokak szerint akkor lehetne kulturáltabb és biztonságosabb a közlekedés, ha az emberek türelmesebben és empatikusabban viselkednének a forgalomban, illetve ha jobban odafigyelnének egymásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!