Lecserélik az Ikarus emblémáját, ilyen lesz az új

ikarus
Vágólapra másolva!
Új emblémával folytatja megújulását az Ikarus.
Vágólapra másolva!

Modernizálták Magyarország egyik legismertebb, immár közel 130 éves múltra visszatekintő márkájának logóját. Az Ikarus új emblémája tiszteleg a múlt öröksége előtt, de megfelel az aktuális piaci igényeknek is - írta a Magyarbusz.info.

Újabb részleteket árultak el a magyar buszgyártó közeljövőbeli terveiről is. Az Ikarus külföldön futó demóbuszai jelenleg Lengyelországban, Romániában és Németországban szállítják az utasokat, utóbbi országban már négy eladott járművel büszkélkedhet a cég. A tervekben más piacok, például Törökország meghódítása is szerepel, ahol szintén jól emlékeznek még a magyar autóbuszokra.

Forrás: Ikarus Global Zrt.

Idehaza tavaly összesen 17 elektromos autóbuszt értékesített az Ikarus három különböző szolgáltató – a Weekendbus, a Kaposvári Közlekedési Zrt. és a Volánbusz – részére. Bár 2021 óta egyáltalán nem írtak ki tendert hazánkban elektromos autóbuszokra, az Ikarusnál továbbra is bíznak a magyarországi lehetőségekben, ám alapvetően exportorientált a cég.

Forrás: Ikarus Global Zrt.

A cél az, hogy világszerte a megbízhatósággal azonosítsák a márkát, ami a jelek szerint jó úton halad: a Székesfehérváron közlekedő, tavaly átadott 12 darabos flotta a Volánbusztól származó adatok szerint januárban 95%-os rendelkezésre állást produkált, ami elektromos buszoknál, téli üzemeltetési viszonyok mellett kimagasló eredménynek számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!