Limitált szériával búcsúzik a Jaguar F-Pace a belső égésű motortól

Fotó: Jaguar
Vágólapra másolva!
90 éves a Jaguar, amelyet még a belső égésű motorral szerelt F-Pace ünnepel, jövőre már csak villanyautókat kínál a brit márka.
Vágólapra másolva!
Fotó: Jaguar

A motorkerékpár rajongó William Lyons és William Walmsley 1922-ben alapította meg az oldalkocsi-gyártással foglalkozó Swallow Sidecar Company-t, majd karosszériaépítéssel is elkezdtek foglalkozni. Miután Walmsley 1934-ben kivásárolta az oldalkocsi-üzletágat, Lyons megalapította az SS Cars nevű cégét, ami 1935 szeptemberében dobta piacra az SS Jaguar 100-ast. Jövőre lesz a 90. évforduló, és mivel a személyautók már júniusban búcsúznak, a szabadidő-autókból készül a jubileumi limitált széria, amivel rögtön a belső égésű motort is búcsúztatják; 2025-től már tisztán elektromos autókat kínáló márkaként működik tovább a brit márka.

Fotó: Jaguar

A Jaguar márka fennállásának egyik legsikeresebb autója az F-Pace szabadidő-autó, amely elsőként kapja meg a 90th Anniversary Edition változatot. A 400 Sport és SVR kivételével minden változathoz kérhető a csomag, amiben R-Dynamic megjelenés és számos, egyébként feláras extra (többek között sötétített hátsó ablakok, panorámatető, 3D körkamera-rendszer) van, az utastérben fekete tetőkárpit és díszvarrás teszi különlegessé a hangulatot.

Fotó: Jaguar

Természetesen a kompresszoros V8-as modell se múlik el csendben, sőt. A mérnökök még találtak 25 lóerőt, úgyhogy a valaha volt legerősebb F-Pace-ként búcsúzik az SVR 575 Edition, az 575 LE/700 Nm 4,0 másodperces 0-100 km/óra sprintet tud, és természetesen széria a pillangószelepes aktív kipufogórendszer. Fényes feketék a karosszériadíszek, egyediek a 22 colos esztergált felnik, a bőr/szövet kárpit alternatívájaként félanilines bőr Performance sportülések is kérhetők.

Fotó: Jaguar

„Az F-PACE új ügyfeleket hozott a márkának; a típus a legváltozatosabb konfigurációkban érhető el, a takarékos plug-in elektromos hybridtől kezdve a nagy teljesítményű F-PACE SVR sportváltozatig. Kiváló minőségével és úttörő formai megoldásaival világszerte lenyűgözte márkánk ügyfeleit. Amint a Jaguar felkészül az előtte álló, tisztán elektromos jövőre, a 90th Anniversary Edition méltó tisztelgés márkánk kilenc évtizedes történelme előtt, amely során élen jártunk a formatervezés, a teljesítmény és az innováció terén” – mondta Rawdon Glover, a Jaguar ügyvezető igazgatója. Az F-PACE 90th Anniversary Edition és az SVR 575 Edition már egyaránt rendelhetők.
 

Fotó: Jaguar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről