Az USA-ban a balesetben sérült autók 21%-át totálkárra veszik

Fotó: CCC Intelligent Solutions
Vágólapra másolva!
A biztonságosabb autók több szenzort és elektronikát tartalmaznak, ami gazdaságtalanabbá teszi a javítást és így drágítja a biztosítási költségeket.
Vágólapra másolva!

A CCC Intelligent Solutions nevű biztosítási piacon aktív cég felmérésből az derül ki, hogy 2024 első negyedévében az USA-ban már a baleseti sérült autók 21%-át totálkárra veszik a biztosítók. Ennek 2 oka van, az elektromos autók terjedése – a javítási költségek még drágábbak a belső égésű motorral szerelt járműveknek, de ez az autók terjedésével rohamosan csökken, igazi problémát az erős értékvesztés jelenti, ami miatt hamarabb eléri a javítási költség a piaci értéket –, és a vezetőtámogató rendszerek terjedése – a sok érzékelő cseréje és azok kalibrálása több ezer dollárral növeli a javítási költségeket. Az előrejelzések szerint pár éven belül már 30%-ot is elérheti a gazdasági totálkárok száma.

Az ügyfelek számára ez magasabb biztosítási díjakat jelent, hiszen a biztosítóknak is többet kell fizetniük, amíg 2022-ben 3,2%-kal emelkedtek a gépjármű-biztosítási díjak az USA-ban, 2023-ban már 20,6% volt ugyanez az érték. Floridában a legdrágább a biztosítás átlagosan 2560 dolláros éves díjjal, Ohio a legolcsóbb 1023 dolláros átlagos éves díjjal.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről