Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Gyárilag morcos pillantást kap a Volkswagen kompakt szedánja

Fotó: Volkswagen / JAMES LIPMAN
Vágólapra másolva!
Mélyebbre húzott motorháztető-peremmel frissítik fel a Volkswagen Jettát az USA-ban, kézi kapcsolású váltó csak a GLI sportmodellhez kérhető.
Vágólapra másolva!
Fotó: Volkswagen / JAMES LIPMAN

A 2025-ös modellévben ünneplik az Egyesült Államokban a Volkswagen Jetta 45. évfordulóját, ebből az alkalomból egy kicsit frissítették az egyébként 6 évvel ezelőtt bemutatott generációt. Keskenyebb lett a hűtőrács és a fényszóró azáltal, hogy lejjebb húzták a motorháztetőt, látványosabb a lökhárító kialakítása az alsó légbeömlőnél, újak a felnik és a típusnevet tartalmazó csíkkal kötötték össze a hátsó lámpákat.

Fotó: Volkswagen / JAMES LIPMAN

Bent is visszafogottak a változások, immár 8 colos képátlójú és szabadon álló a központi érintőképernyő, szériában adják a 2 zónás digitális légkondicionálót, ezért digitális lett a szellőzésvezérlés. Az alapmotor az 1,5-ös turbó 160 lóerővel, amihez 8 fokozatú automatikus váltót párosítanak, a GLI sportváltozat 2,0 literes turbómotort kap (231 LE/349 Nm), amihez 7 fokozatú duplakuplungos váltót adnak, illetve itt lehet kérni 6 fokozatú kézi kapcsolású váltót is. Papíron ugyan 560 dollárral emelkedett a 2025-ös Volkswagen Jetta alapára, de az még mindig olcsóbb 240 dollárral a korábbi legolcsóbb automata váltós kivitelnél.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről