Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Véget ér az Extreme E versenysorozat, de lesz helyette Extreme H

Fotó: Extreme H
Vágólapra másolva!
Az 5. szezont nem akkumulátoros-elektromos, hanem tüzelőanyagcellás-elektromos autókkal kezdik. Ez lesz az első hidrogénes versenysorozat.
Vágólapra másolva!
Fotó: Extreme H

Alig 4 év után véget ér az Extreme E tereprali-versenysorozat, átadja a helyét az Extreme H-nak, tehát az akkumulátoros-elektromos autók helyett a 2025-ös szezonban már tüzelőanyagcellás-elektromos autókkal versenyeznek a csapatok. De nem csak ez jelenti az eltérést az Odyssey 21-es buggyhoz képest, a Pioneer 25-össel izgalmasabbak lesznek a versenyek is, és a szponzoroknak is kedveznek.

Fotó: Extreme H

Ahogy eddig, úgy a jövőben is azonos lesz a technikai tartalom, azonban a karosszéria elejét- és hátulját már szabadon alakíthatják a csapatok, tehát a szponzor autógyártó arculatához lehet igazítani a megjelenést. A felfüggesztésben állítható Fox-lengéscsillapítókat használnak, amelyeket a sofőrök saját ízlésükhöz állíthatnak, ami izgalmasabb küzdelmeket ígér. A 2,2 tonna tömegű Pioneer 25-ös 2 kg hidrogéngázt tud tankolni, a tüzelőanyagcella 75 kW kimenő teljesítményű, a hátsó kerekeket egy-egy 272 lóerős csúcsteljesítményű villanymotor hajtja, az 544 lóerővel 4,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulásra képes a buggy – laza talajon! A 10 versenyes Extreme H versenysorozat 2025. áprilisában veszi kezdetét.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről