A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ezek a magyar használt autók tartják a legjobban az árukat

Vágólapra másolva!
Egy felmérés során kiderült, hogy a Suzuki Swift és az Opel Corsa tartja legjobban az árát a magyar piacon.
Vágólapra másolva!

A telefonos megkeresések idei első féléves volumene alapján összeállították a hazánkban legnépszerűbb autók tízes toplistáját, majd kiderítették, hogy mennyire értéktartóak a 6000 kilométer futásteljesítmény feletti (használtnak tekintendő) és alatti (újnak/szalonautónak tekintendő), de minden esetben öt évnél fiatalabb modellek.

A Használtautó.hu adatai alapján egyértelműen kirajzolódik, hogy 34 százalékos árkülönbséggel a Suzuki Swift és az Opel Corsa veszít legkevesebbet az értékéből. A lista másik végén az Opel Astrát (105%), a Ford Focust (92%), a Volkswagen Passatot (88%) és a BMW 5-ös sorozatot (85%) találjuk. Vagyis ezen modellek esetében lehet a legtöbbet spórolni egy-egy jó állapotban lévő használt darab megvásárlásával.

 

Úgy tartja a városi legenda, hogy amint kikanyarodunk a szalonból egy drágább luxusautóval, már a felét sem éri. Az adatok alapján viszonta a kisebb „népautók” néhány éves korukig szépen tartják az árukat. Ennek az lehet az elsődleges oka, hogy ebben a kategóriában egyre kevesebb az új modell, mivel a gyártók a kisebb árrések és nyereség miatt egyre inkább kivezetik őket a kínálatból. Vásárlói oldalról viszont továbbra is nagy rájuk az igény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!