Kitalálta, hogy nem létező járműveket hirdet meg, milliókat csalt ki az érdeklődőktől

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik valótlan járműhirdetésekkel 166 embert vertek át, és ezzel 15 millió forint kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

A húszas éveiben járó, jelenleg letartóztatásban lévő férfi 2022 novemberében kitalálta, hogy az egyik közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában motorkerékpár, autó, quad, jetski, bobcat és egyéb munkagépek eladására vonatkozó álhirdetésekkel szerez pénzt.

A vádlott a csalássorozatba bevonta három ismerősét, köztük egy testvérpárt, akik vállalták: a sértettektől utalással érkező, néhány ezer forinttól 850 ezer forintig terjedő összegeket a bankszámlájukon fogadják, majd a pénzt a nekik ígért részesedés levonása után felveszik és átadják a férfinak.

A férfit, aki ellen csalás miatt már korábban is eljárás indult, a rendőrség 2023 júliusában őrizetbe vette. Az ügyészség 166 rendbeli csalás miatt ellene és két társával szemben végrehajtandó börtönbüntetés, az ügy negyedik szereplője ellen felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről