A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Volkswagen évekkel elhalasztja a Trinity elektromos autó bemutatását

Vágólapra másolva!
A Volkswagen tovább halasztja a Trinity elektromos modell gyártásának megkezdését.
Vágólapra másolva!

A tervezett modell így legkorábban 2030-ban készülhet el az eredetileg tervezett 2026-os piacra dobás helyett. Oliver Blume, a konszern vezérigazgatója azonban nem sokkal hivatalba lépése után legalább másfél évvel elhalasztotta a bevezetést, hogy több időt biztosítson a járműelektronikai szoftverek fejlesztéséhez - írta korábban a Handelsblatt.

A halasztás oka valószínűleg az elektromos autók iránti gyengülő keresletben és a Volkswagen költségcsökkentési programjában együtt keresendő. A konszern nyeresége a második negyedévben négy százalékkal 3,63 milliárd euróra csökkent. Blume a hónap elején kijelentette: "most minden a költségekről, költségekről és költségekről szól. Elsősorban a Volkswagen márkánál, de az összes többi márkánál is."

A korábbi konszernvezér, Herbert Diess saját zászlóshajó-projektjeként a wolfsburgi gyárban szerette volna megépíttetni a Trinity modellt, ami azonban végül Zwickauban készül majd el. Ezzel a mintegy tízezer alkalmazottat foglalkoztató telephely fogja a konszern új SSP járműplatformját is használni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!