A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Álca nélkül: VW Tayron, a Tiguan nagytestvére

Fotó: Volkswagen / MIIT
Vágólapra másolva!
A kínai védjegy-hivatal jóvoltából idő előtt megismerhetjük a Volkswagen Tayron új generációját. Európában ez veszi át a Tiguan Allspace szerepét.
Vágólapra másolva!
Fotó: Volkswagen / MIIT

Zavarba ejtően sok kompakt szabadidő-autó van aktuálisan is a Volkswagen kínálatban, és a helyzet csak bonyolódik majd az idén lezajló generációváltást követően. Európában már megismertük az új VW Tiguant, a fölé pozicionálják a Tayron nevű, korábban csak Kínában kínált modell második generációját – ennek a megjelenését ismerhetjük meg idő előtt a kínai védjegyhivatal jóvoltából. Csak hogy ne legyen egyszerűbb a helyzet, ezt a szabadidő-autót Észak-Amerikában Volkswagen Tiguan néven forgalmazzák majd.

Fotó: Volkswagen / MIIT

Visszatérve az MQB Evo műszaki alapra felépített Tayronhoz, annak karosszériája 4684 mm hosszú (az R-Line a sportos lökhárítóival 4695 mm-es), 1854 mm széles, 1685 mm magas és 2791 mm a tengelytávolsága. A Tayron tengelytávolsága 110 mm-rel haladja meg a Tiguanét, és pontosan akkora, mint az általa az európai piacon váltott Tiguan Allspace volt – ahhoz hasonlóan felár ellenében itt lehet majd rendelni 5+2 üléses belsőt.

Fotó: Volkswagen / MIIT

Kínában 1,5-ös turbómotorral (160 LE) és 2,0 literes turbómotorral (184 vagy 220 LE) lesz megvásárolható a Volkswagen Tayron, mindegyikhez duplakuplungos váltó csatlakozik, összkerékhajtás csak a legerősebb teljesítményszinthez jár; mifelénk a Tiguannal azonos motorkínálatra számíthatunk. Kínában és Európában várhatóan egyszerre, valamikor idén ősszel debütál majd hivatalosan a Volkswagen Tayron, és az észak-amerikai Tiguan leleplezésére is sor kerül még az év vége előtt.
 

Fotó: Volkswagen / MIIT

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!